ASC behoud het kampioenschap in een zeer ongelijke strijd

Datum: 01 juni 2019

Vandaag ontvangen we de nummer twee van de competitie harkema opende, heel veel spanning zal er niet op zitten aangezien de nummer twee met 30 goals verschil moet winnen om nog aanspraak te maken op het kampioenschap en gezien de wedstrijd eerder die een prooi voor ASC was met 10-1 zal dit nooit gebeuren. Echter staat daar een heel andere ploeg dan in de heenwedstrijd. Harkema wil dus toch voor het kampioenschap gaan door met een ander team op de proppen te komen. Een viertal misschien wel meer zeer aantrekkelijk goed voetballen de Harrekieten kwamen hun kunsten vertonen. Het was dan ook al heel snel een richting in het voordeel van HO. Een fel coachende leider ook van het hoger geplaatste team had het grootste woord en was het nooit met de scheidsrechter eens tenzij het in hun voordeel was.

De jongens hebben desondanks een super wedstrijd gespeeld. Ondanks dat het eenrichting was hadden we nog onze enorm goed keepende goalie die ASC van mening tegentreffers heeft behoed. Een mooie aanval leverde nog een prachtige goal op waardoor de Harrekieten alleen maar meer moesten scoren om hun doel te behalen. Nadat HO een voorsprong had van 5-1 werd een asc aanvaller vuil onderuitgehaald in het strafschopgebied en de scheids wees dan ook terecht een penalty toe. Weer onder luid protest van de HO leider. De aanvaller neemt de penalty zelf en de bal schoot via de lat achter de lijn. Om  er zeker van te zijn dat het een goal was schoot een medespeler de bal toch nog maar even achter de lijn. 2-5 is de einduitslag. ASC kampioen.

Het mooie voetbal wat we vaak hebben mogen zien van de jongens hebben we vandaag niet gezien. Daar was deze samengestelde ploeg te goed voor. Maar de inzet en het zorgen dat het gat niet te groot werd was vandaag het enige wat ze konden doen. Ze zijn daarin zeer goed geslaagd.

De tegenstander droop af zonder de kampioenen te feliciteren snel de tas pakken en naar Harkema, onderweg waanden zij zich kampioen…. Heel apart maar laat ze maar, hun spelers zaten na de wedstrijd te huilen op het veld omdat ze niet hebben behaald wat de leiders graag wilden?? Waar zijn we dan mee bezig… Plezier staat voorop staat op hun website, maar dat hebben we vandaag niet gezien.

Onze jongens deerde het allemaal niet en hebben een mooi feestje gevierd in de voetbalkantine. Ik wil alle jongens dan ook hartelijk bedanken voor het vermakelijke spel wat ze hebben laten zien afgelopen seizoen. Het seizoen ervoor alles aan de kont gehad, geen enkel punt en het jaar erop vlammen en laten zien wat de coach en leiders hen hebben geleerd. Mooi voetbal, kop ervoor maar vooral sportief voetbal.. Ik wens jullie dan ook heel veel plezier en hopen op een sportief seizoen na de zomerstop.

Ik wens alle supporters een prachtige zomer en we zien jullie graag na de zomer terug op sportpark “Easterbuorren”.

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau