ASC JO11 treft eindelijk een gelijkwaardige tegenstander

Datum: 13 oktober 2018

Vandaan trof onze jo11 vv drogeham. Deze waren ze eerder tegen gekomen in de beker en de wedstrijd ging toe zeer gelijk op. De overwinning van toen voor asc met 3-2.

Dit zal een van de weinige wedstrijden van de competitie zijn die voor asc en drogeham gelijkwaardig is. 
Beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd, want beide weten dat er wat te halen valt. Het was de thuisploeg die de score opende. Een mooi afstand schot die achter de keeper tegen de touwen werd gewerkt. Lang kon asc echter niet genieten van deze voorsprong. Het was mooi uitgespeelde aanval die de score weer op 1-1 bracht. over en weer doken de ploegen op voor elkaar doel, echter is het moeilijk scoren voor beide ploegen. De ruststand is daarom ook 1-1. De tweede helft gaat op dezelfde voet verder. Gelijkwaardig aanvallend voetbal. “eindelijk een leuke gelijkwaardige partij” hoor ik de ouders van drogeham zeggen. De score word in de tweede helft geopend door drogeham, asc weet dus wat ze moeten doen. Vaak kwomen ze voor het doel, maar het wil maar niet lukken. Uiteindelijk was het Senne Talstra die zijn eerste treffer maakte en de ploegen weer op gelijke hoogte zet. Het vervolg van de wedstrijd blijft gelijk, veel komen de jongens aan de goal maar het is op de keeper of een schoot naast doel die de score belemmerd. Dan is het tien minuten voor het eind toch weer drogeham die scoort. 3-2. En het lukt asc vooralsnog niet de o zo belangrijke treffer te maken. Dan met nog vijf minuten te gaan scoort toch asc weer de gelijkmaker. Het is nu ook asc die de laatste minuten de overhand heeft en vele kansen krijgt. En toch beland de bal die via keeper uit een hoekschop op de rug van een eigen speler komt in het doel van asc. Een zure nederlaag die echt wel een puntje waardig was voor asc.
Maar het heeft niet zo mogen zijn. Drogeham begrijpelijk enorm blij met de eerste overwinning van de competitie natuurlijk. ASC zuur van de laatste treffer, maar dat zijn ze hoop ik morgen weer vergeten. Volgende week zijn ze vrij, de week daarna gaat het gezelschap naar Oudwoude waar wtoc de tegenstander is.

Volgende wedstrijd
VV Opende 1 - ASC 1
Datum: 04-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau