ASC JO11 vergeet zichzelf te belonen

Datum: 11 maart 2019

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er een tegen Drogeham, dit staat altijd garant voor een zware wedstrijd.
De jongens hadden ontzettend veel zin in de wedstrijd, immers de laatste ontmoeting in een toernooi was een “eenvoudige zege”
Zaterdag bleek dat dit niet zo heel eenvoudig was.

De jongens begonnen veelbelovend aan de wedstrijd, veel balbezit en veel voor het doel van de tegenstander, echter zagen we al snel dat scoren vandaag niet heel eenvoudig zou gaan. Iets wat onze jongens de laatste weken redelijk gemakkelijk af ging… Het is Drogeham die efficiënter met de kansen omgaat en weet de eerste kans meteen om te zetten in een goal. We zien dan iets wat de niet veel meer zien van onze jongens, de koppjes gingen een beetje hangen. Drogeham profiteerde hier goed van en scoorde de 2-0.
Pauze;
De jongens gaan de kleedkamer in en gaan een hartig woordje babbelen met de coach… 10 aanvallen voor ASC 0 goals, 2 aanvallen voor Drogeham 2 goals…

De tweede helft gaat op dezelfde voet verder ASC veel aan de bal en Drogeham laat ons lekker voetballen. Drogeham pakt de bal weer op en weet meteen weer gevaarlijk voor de goal te komen, dit keer mist ook Drogeham een keer, en kom ASC met de schrik vrij. Dan een mooie aanval van ASC die resulteerd in een goal de stand is 2-1. En meteen doet Drogeham er een schepje bovenop scoord makkelijk de 3-1. Dan lijkt ASC geknakt, De coaches besluiten het over een andere boeg te gooien als laatste poging toch tot scoren te komen, want de kansen zijn er te over. Ook in de tweede helft wel vijf of zes kansen en maar één goal. Nu na de wissel lijkt het voorin wat beter en sneller te gaan, en waarachtig weet ASC de 3-2 te maken. Dan zie hoe de jongens reageren op het verkleinen van een achterstand, de spirrit lijkt ineens weer terug. Maar is er nog tijd genoeg? Vanaf dat moment heeft ASC de regie in handen, veel aan de bal en heel veel kansen, voor lege goal wordt zelfs gemist vandaag, ontzettend mooie aanvallen maar geen resultaat. Met nog een minuut of vijf te spelen maakt ASC dan toch de gelijkmaker. De tegengoal laat echter niet zo heel lang op zich wachten, Drogeham scoort meteen fraai de 4-3, hierna nog een kans of vier voor ASC maar de bal mag er maar niet in.

De jongens zwaar teleurgesteld, ontzettend veel inzet nog meer kansen, maar te weinig rendement zaterdag, de jongens hebben zichzelf niet beloont door gewoonweg niet goed met de kansen om te gaan. Deze wedstrijd had drie punten moeten zijn voor ASC.

Maar goed, even weer met beide beentjes op de grond en door naar volgende week waar thuis de tegenstander Dokkum heet, aftrap is om 10:30

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau