ASC JO11 wint met dubbele cijfers

Datum: 16 maart 2019

Na de teleurstelling van vorige week, treden we vandaag aan tegen Dokkum. Vorige week was een wedstrijd met 70% balbezit, twintig kansen en drie goals waar de tegenstander een stuk efficiënter was, vijf kansen vier goals….. Dat moet vandaag anders. Afgelopen trainingen is daarom veel geoefend op de afronding.

Het is bar en boos qua weer vandaag, maar zoals vaak wordt er gewoon gevoetbald. Dokkum is er al vroeg bij en staat te popelen om te beginnen. De mannen van ASC laten echter even op zich wachten en lijken het wel aan tijd te hebben, immers de wedstrijd staat ook op papier om half elf in plaats van tien uur.

Als beide ploegen op het veld staan de scheidsrechter het sein geeft voor de aftrap staat iedereen weer op scherp. De eerste tien minuten zijn dan ook voor ASC die ook vroeg na een fraai doelpunt op voorsprong komt. Dokkum lijkt geen tegenstand te zijn voor de mannen van Sjoerd, ze zijn klaar om dit klusje te klaren. Maar heel erg gemakkelijk scoren ze weer niet. Kans na kans zien we de bal naast de goal of in de handen van de keeper geschoten. Omdat ASC niet weet te scoren, krijgt Dokkum de geest en is steeds meer op de helft van ASC te vinden. Nog niet heel erg gevaarlijk maar, er is wel degelijk meer dreiging. Na een schot op doel van Dokkum die rakelings langs de doelpaal gaat, lijk ASC wakker te zijn, en als ze dit niet zijn worden ze dat wel gemaakt door de coach die zijn ongenoegen laat blijken. Vanaf nu is het weer ASC die de bal rond laat gaan een meer en meer de controle herwint. Er wordt weer mooi gespeeld en de ballen worden zelfs tussen de palen gemikt in plaats van er naast of erover. Na een aantal mooie combinaties wordt dan ook de bal achter de keeper gewerkt en is de stand 2-0. Dokkum trapt af en ASC is scherp, verovert meteen de bal en scoort meteen de 3-0. Dokkum komt er de eerste helft niet meer aan te pas. Enkel zorgen dat de bal wordt weggewerkt maar voetballen, doet Dokkum niet meer. ASC gaat de rust in met een riante voorsprong van 5-0.

In de rust alleen maar lovende woorden van de coach. Dit is hoe het moet,,,,, De jongens merken zelf ook dat het goed loopt en willen al snel het veld weer op.

Er wordt aan de tweede helft begonnen, ASC de bovenop en Dokkum heeft zich gewonnen gegeven. ASC blijft mooi voetballen en het regent goals. 6-0, 7-0, 8-0, 9-0, 10-0, Dokkum laat het allemaal gebeuren maar de coaches van Dokkum blijven de jongens en meiden aanmoedigen, en zorgen ervoor dat er een aantal door blijven voetballen. Heel af en toe breekt Dokkum dan nog door, maar verder dan de verdediging van ASC komen ze eigenlijk niet. ASC blijft de verdediging van Dokkum de baas, maar de keeper staat meer dan eens in de weg voor een nog ruimere voorsprong. Het moet gezegd dat de keeper van Dokkum zeer goed staat te keepen, maar de jongens van ASC spelen goed samen en dan is het voor een keeper niet te doen. Een aantal keren wordt door ASC de lat en de paal geraakt wat de jongens nog gemotiveerder maakt. Ze willen vijftien goals maken zeggen ze. 11-0, 12-0, 13-0. Hier stopt de teller en is de overtuigende winst voor ASC… Waar het afgelopen seizoen nog vaak met dubbele cijfers werd verloren, hebben de trainers het nu voor elkaar de jongens zo sterk te maken, fysiek en mentaal dat de dubbele cijfers nu voor ASC zijn. Chapeau!!

Op naar volgende week waar we aantreden in Harkema tegen Harkema Opeinde om negenhonderd uur.

 

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau