ASC JO9-1 scoort een verdiende derde plek

Datum: 05 december 2016

3-12-2016,

ASC JO9-1 mag nog een maal aantreden in de competitie en kunnen hum 3e plaats veilig stellen door deze te winnen.

We rijden om half negen richting Kollum, eenmaal aangekomen is niks bekend over de wedstrijd. Na lang beraad blijkt de tegenstander al wel aanwezig te zijn, maar wist het jeugdbestuur van niks. Nou ja we zijn in ieder geval niet voor niks gekomen.

Om negen uur wordt er aftrapt en gaat ASC aan de haal met de bal. De jofele spits gaat in een streep naar de goal maar vergeet daarbij even dat hij ook nog medespelers heeft de bal wordt verspeeld maar Kollum weet dat het alle zeilen moet bijzetten om de voorhoede van ASC af te stoppen. Nogmaals een mooie aanval van dezelfde spits, weer strand deze mogelijkheid om de voorsprong te nemen. Het gaat dan nog een beetje heen en weer, maar ASC is het “by far” beste team op het veld.

Met de rust is de stand nog steeds gelijk 0-0 waar ASC meer uit had (misschien wel moeten) kunnen halen. In de rust even rustig met de spelers gepraat over dat voetbal een teamsport is en het samen gespeeld moet worden. Moeilijk voor zevenjarigen maar zo zal het toch moeten vandaag. De tegenstander is fysiek een stuk sterker dus moet in de duels gemeden worden.

De start van de tweede helft is wederom voor ASC. Weer breekt de jofele spits uit en weer in een streep naar de goal. Speelt onderweg een stuk of drie mannen van Kollum uit alsof ze stilstaan. Dan komt ie oog in oog met de keeper. Deze keer wordt ook deze gepasseerd en komt ASC om een verdiende voorsprong. Er wordt nu ook goed over gespeeld, dus de jongens hebben goed geluisterd naar hun coachen. De volgende aanval is weer voor ASC, dit keer wordt via een aantal één tweetjes de bal voor het doel gebracht en schiet de andere spits de bal bekeken in de hoek buiten bereik van de keeper. Maar dan vindt Kollum het leuk geweest en geeft met hun fysieke voordeel gas. Snel en behendig gaat een van de spitsen van Kollum vrolijk om alle spelers van ASC heen een weet te scoren. Keeper kansloos. ASC staat op dit moment een beetje te kijken naar wat de tegenstander doet. Kollum dringt nog een paar keer aan, maar daar staat de keeper uitstekend werk te doen en weert alle ballen uit de goal. ASC zet nog een keer aan met z’n allen achter de bal en vol gas en mooi overspel de bal richting doel van Kollum. De keeper raapt de bal voor de voeten van de spits en schiet ver uit. Precies in de voeten van de jofele spits van ASC, deze gaat op zijn beurt weer zigzag door het veld. Komt uiteindelijk in een lastige hoek, maar weet de bal tussen de paal en de keeper te spelen. 1-3. Dit is ook meteen de einduitslag. Nog even penalty schieten en de derde plaats kan gevierd worden.

Mooi seizoen gespeeld jongens ga zo door………………… Nu lekker de warme zaal in en kijken wat ze daar kunnen tentoonstellen.img-20161203-wa0001

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Helpman 1
Datum: 09-03-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau