ASC nipt naar winst in de kraker tegen Friese Boys

Datum: 23 april 2019

En of het een kraker was….

We hebben afgelopen zaterdag de inhaalwedstrijd gespeeld tegen Friese Boys.

Friese Boys sluit de stand met drie punten uit 6 wedstrijden, maar zoals altijd had ASC het zwaar tegen deze tegenstander.  We vermoeden dan ook dat er voor de afgelopen wedstrijd wat geleend is van een ander team. Maar als dit ASC kampioen wil worden zullen ze alle tegenstanders moeten overmeesteren.

Dat Friese Boys niet voor niets was gekomen werd al heel snel duidelijk. Ze zetten goed druk en de geleende spelers braken meermaals meteen door. Het kon dan ook niet worden voorkomen dat de 0-1 al heel snel in de wedstrijd werd gemaakt. ASC had het ontzettend zwaar in de beginfase en kon alleen maar zorgen dat er nog een keer werd gescoord. Zelf aan aanvallen toekomen was er nog niet bij. En de kansjes die voorbijkwamen werden niet goed uitgespeeld. Dit tot grote frustratie van de coach.

Maar zoals bekend gaat is ASC een team wat zich niet gemakkelijk gewonnen geeft en blijft vechten. Dit blijkt ook wel uit de 1-1. Deze komt uit een solo van onze spits die zich aanvankelijk vastliep maar niet wilde opgeven, heroverde de bal en kwam tot de keeper die in eerste instantie redde. De bal kwam dan toch weer terug bij de spits en deze ramde de 1-1 keihard tegen de touwen. Wat een enthousiasme komt er dan vrij bij de jongens. Het geloof was dan ook meteen weer terug.

We gingen de rust in met een 1-1 stand. Deze moest nog wel even worden doorgezet naar een winst om los te komen van de nummer twee Harkema Opeinde die Drogeham (de angstgegner van ASC) de oren had gewassen.

We maakten ons op voor de tweede helft, tot nu toe was het een mooie wedstrijd die twee kanten op kon gaan, hard maar fair.

ASC liet zien dat ze voor de winst wilden gaan en gaven meteen vol druk. Eindelijk kwamen ook de mooie combinaties weer tevoorschijn en kwam ASC wel heel erg vaak voor de goal. Echter de verdediging van Friese Boys was niet te kraken, en werd deze uitgespeeld dan stond de goed keepende goalie van Friese Boys in de weg. Het duurde dan ook wel even voordat de aanvallers door hadden dat het nog sneller moest combineren. En eindelijk kwam dan de bevrijdende 2-1 voorsprong na een mooie aanval was het de middenvelder die de bal achter de doelman wist te krijgen.

Vanaf nu werd de wedstrijd ook wat grimmiger, de tegenstander werd fysieker en gemener om ASC maar niet meer de kans te geven de score uit te breiden. Dit lukt aardig, het blijft tot het einde 2-1. Maar dan van afstand een prachtig schot die onze bal tovenaar in de hoek achter de keeper wist te werken, 3-1  En de wedstrijd was gespeeld. De scheids keurde de laatste goal achteraf nog af omdat er van de tegenstander iemand geblesseerd op de grond lag.

Uiteindelijk toch een zege, ook deze moeilijke wedstrijd werd gewonnen, misschien niet heel fraai maar ook deze wedstrijden moet je over de streep trekken. En dat is wat dit team heeft gedaan. De coach gaat met de jongens een vakantieperiode in met een voorsprong op de nummer twee van drie punten.

4 mei staat ASC – Drogeham op het programma Aanvang van de wedstrijd is 10:30.

KOMT DAT ZIEN!!

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau