ASC’75 is stabiele vierdeklasser

Datum: 23 september 2018

AUGUSTINUSGA – Al enkele seizoenen op rij lukt het ASC’75 om zich na de promotie in 2012 in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal te handhaven. Een prima prestatie voor de ploeg uit Augustinusga die vorig seizoen keurig als zevende in de middenmoot eindigde. Auke Bosma is ook dit jaar weer trainer van de club die als doel heeft de prestatie van het vorig seizoen ten minste te evenaren. De middenmoot moet volgens hem haalbaar zijn, maar dan moet wél alles kloppen.

Bosma kan met een tevreden gevoel terugkijken op zijn debuut als trainer bij de formatie uit Augustinusga. Voor de kleine club is het prima als het vierde klasserschap kan worden gecontinueerd. Dit seizoen geldt dus weer spelen in die klasse en is het primaire doel handhaven. “Vorig seizoen waren we niet de hele tijd fit en dus moest ik een beroep op spelers uit het tweede doen. Dat pakte weliswaar goed uit, maar je hoopt natuurlijk op zo weinig mogelijk blessures. Met elkaar moeten we ervoor gaan strijden om erin te blijven. Als we komend seizoen met dezelfde instelling en beleving en acceptatie van elkaar spelen komen we weer een heel eind. In de onderlinge coaching moeten we nog wat beter worden, maar dat komt wel. Het heeft met de jonge leeftijd van enkele spelers te maken.”

ASC’75 moet in staat zijn zich te handhaven ook al speelt de ploeg in een zogenaamde ‘Groningse’ vierde klasse. Bosma hierover: “Op zich is dat wel jammer. We hadden anders meer derby’s gehad. Nu zijn er veel onbekende tegenstanders waar ik vrij weinig over kan zeggen. We moeten maar zo snel mogelijk punten pakken.” Kwaliteit in de selectie is er wel en ook jong talent is inmiddels komen aansluiten. “We hebben een aantal jonge spelers in ons team die wel eens door kunnen breken zoals Niels Weening en de broers Jelmer en Rudmer Sijens en tevens Remco Hofman die na de winterstop weer aansluit”, meldt de oefenmeester. “We hebben toch veel last van grotere clubs om ons heen waar de jeugd heen trekt. We hopen dat ze later weer bij onze club terugkomen. Desondanks is er een prachtig kunstgrasveld aangelegd voor trainingen en jeugdwedstrijden. Met de toekomst van de club zit het dus wel goed. We gaan proberen erin te blijven en ik hoop dat we in de middenmoot eindigen.”

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau