BIJNA EFFICIËNT S.V. ASC’75 JO17 ZEGEVIERD UIT TEGEN V.V. VIOD JO17-1

Datum: 13 oktober 2020

Driezum – Op een grimmige zaterdagochtend waar er op elk moment een buitje zou kunnen vallen stond er op veld 2 bij v.v. VIOD één van de eerste ’top’ wedstrijden uit de competitie op het programma.

Waarbij ASC VIOD niet mocht onderschatten nadat zij van competitiegenoot v.v. Buitenpost JO17-3 met maar liefst 20-0 wisten te winnen, stond er natuurlijk op voorhand wel een zware pot voetbal te wachten. Al was het na de wedstrijd het perspectief heel anders dan aan het begin van de wedstrijd, maar dat leest u verder hieronder. ASC en VIOD begonnen allebei voortvarend aan de wedstrijd, kansen waren er dan weliswaar nog niet maar gestreden om de bal werd er wel. VIOD kwam het beste uit de startblokken, uit een snelle aanval kwam de 1-0 voor VIOD. De verdediger van ASC verslikte zich in de snelheid van de spits waarna de keeper ook kansloos werd gelaten. ASC zocht de aansluitingstreffer op en die kwam er kort hierna ook. Sake Brouwer wist het net te vinden nadat er van achteruit bij het uitverdedigen een lange bal naar voren werd gegeven waar er een overtal aan spelers stond ten opzichte van VIOD, 1-1. VIOD begon wat feller te verdedigen, hieruit kwam een gele kaart voor de nummer zes van VIOD, omdat hij een aanval van ASC hinderde door een dieptebal met zijn hand opzettelijk omhoog te zwaaien bij een val. Met deze situatie kwam de 1-2 op het scorebord, uit een snelle vrije trap op het middenveld zette Frans Elzinga bijna Arend Veenstra vrij voor de goal. Veenstra speelde nog een fysiek duel uit met de laatste man waarna het tot de goal open lag en het bijna weer een koud kunstje was voor Veenstra om op goal af te ronden. ASC leefde echt op naarmate de wedstrijd vorderde en de kansen om de score te vergroten die kwamen er! Tygo Borger die mede een prima prestatie leverde deze wedstrijd mistte eerst een grote kans. Bij de laatste aanval voor rust zegevierde hij wel met een doelpunt. Arend Veenstra werd via een steekbal weg gestuurd, waarna hij de bal nog voor een verdediger langs kon tikken en Tygo Borger bereikte. Borger twijfelde niet en schoot vanaf een meter of 15 strak in de verre hoek, 1-3.

Tijdens de ranja pauze waren de meesten zeer gemotiveerd over hoe de wedstrijd verliep maar dat er nog geen seconde mocht worden gedacht dat de wedstrijd al gewonnen was. Met twee wissels werd er begonnen aan de tweede helft. VIOD moest wel aandringen om goals te maken, ASC hoefde niet maar doordat heel VIOD zeer hoog stond kwam er veel ruimte achter de verdediging te liggen. De scheidrechter had nog maar net twee schamele minuten gefloten voor de start van de tweede helft of hij kon alweer op z’n fluitje blazen. Sake Brouwer pikte een hoog afvallende bal uit de lucht waarna hij de bal achteruit over zich heen tikte en twee speler kansloos liet om vervolgens hard binnen te schieten, 1-4. VIOD probeerde wel maar kwam met makkelijk te keren schoten aan zetten voor de goalie van ASC. Integendeel tot VIOD kwam ASC met een snelle aanval over de rechter vleugel met twee man tegenover de keeper te staan. Tygo Borger was de aangever op Arend Veenstra die de bal breed kreeg en vrij de bal binnen schoot, 1-5. De spelers van VIOD werden nog eens aangespoord door de trainers en leiders om er nog wat van te maken, dat lukte ook nog aardig. Uit een corner werd de 2-5 gemaakt nadat er vrij binnen gekopt kon worden. De wedstrijd was nog lang niet voorbij met nog een klein half uurtje te spelen was het VIOD die aan mocht leggen voor een penalty door een handsbal. De keeper werd kansloos gelaten en de score liep op naar 3-5. ASC liet er na deze twee tegendoelpunten geen gras over groeien om wel de volle buit mee te nemen naar huis. In de 74ste minuut deelde Sake Brouwer de genadeslag uit aan VIOD, het was éénrichtingsverkeer naar de goal van VIOD toe waarna Brouwer de bal in een kluts situatie via een halve draai de 3-6 binnen schoot. Bij VIOD raasde men in het veld steeds van alles naar elkaar toe en de leiders waar ASC voetballend van profiteerde. Kort na de 3-6 was het Arend Veenstra die voor de 3-7 aanlegde. Na goed doorzetten van Jelte Hoekstra op rechts kwam de bal bij Veenstra terecht waarna hij vervolgs zijn tegenstander uitspeelt en met een slide beweging alsnog de bal in de verre hoek achter de keeper wist te werken. De cadeaus voor ASC waren nog niet op van VIOD, want met nog een minuut op de klok en de laatste sprint van Arend Veenstra werd ingezet. Na een dieptebal kon hij zo vrij het halve veld over waarbij de keeper uitkwam tot net voor het 16 meter gebied waar hij hem makkelijk omspeelde en in een lege doel de eindstand op 3-8 zette.

Qua uitslag een goede wedstrijd. Echter als je al die andere kansen bekijkt (die niet allemaal beschreven zijn) over de gehele wedstrijd had de uitslag er heel anders, in het voordeel van ASC, kunnen uitzien. Al met al een goede pot waar vandaag voorin veel strijd werd geleverd en de verdediging er vandaag ook ’ticht op sitten had’. Op zo’n wedstrijd kun je voortborduren en verder bouwen naarmate het seizoen vorderd. Aanstaande zaterdag is de wedstrijd thuis al afgelast tegen s.c. Amelandia. De week hierop mag er wel weer gevoetbald worden, echter nog zonder toeschouwers helaas! Tegenstander is dan v.v. Buitenpost JO17-3.

Volgende wedstrijd
GSVV 1 - ASC 1
Datum: 25-03-2023
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord