FIFA toernooi svASC 2017

Datum: 29 december 2017

Zeer geslaagd FIFA toernooi 

Halverwege november werd besloten een FIFA toernooi te organiseren voor onze jeugd. Inschrijven kon van 14 november tot 20 november. Al snel was er een opgave van 41 leden. Een datum werd in eerste instantie gepland op 13 januari. Maar al snel werd duidelijk dat dit midden in de zaalcompetitie zou gaan vallen. Uiteindelijk is besloten het toernooi twee weken te vervroegen naar 29 december. Doordat dit samenviel met de “slach om’e toer” vielen er een aantal leden af. Maar alsnog kwamen we tot 35 fanatieke spelers.

Donderdag avond al is de werkgroep begonnen met opbouwen van de speelvelden. Maar liefst 14 tv’s en playstations zijn ter beschikking gesteld door de leden. Waarvoor onze hartelijke dank. Door deze hoeveelheid hardware kon in het toernooi vlot worden door gespeeld. De eerste poule ronde bestond uit 5×6 en 1×5 spelers hieruit gingen er 24 spelers door. Een volgende poule ronde van 8×3 spelers was de volgend horde naar de knock out fase. Tijdens de tweede poule ronde werd ook meteen een verliezers poule samengesteld waardoor iedereen in ieder geval 8 wedstrijden zou spelen.

Uit de tweede poule ronde gingen 16 spelers door en vanaf hier ging de knock out fase van start. Het ging er vanaf hier dus echt om, je kon geen misstap meer maken. De wedstrijden werden gespeeld in 2×5 minuten. Na de reguliere speeltijd werden het meteen strafschoppen. Je kon nu merken dat de besten over zijn gebleven. Vele gelijke standen moesten worden beslist met strafschoppen. Uiteindelijk bij de finale aanbeland, deze ging tussen Sander de Boer en Jorrick Bosklopper.

Je zou denken een spannende gelijk opgaande finale. Maar helaas was het vanaf minuut één eenrichting voetbal. Alsof het best van deze winnaar voor het laatst was bewaard en hij dus zich het hele toernooi had verstopt. Met maar liefst 10 tegen 0 werd de finale een prooi voor Jorrick Bosklopper.

De verliezers poule ging ook zeer gelijk op, maar ook hier kwam het uiteindelijk tot een finale. Deze ging tussen Riekele Brouwer en Jorn Luimstra. Deze werd binnen gehengeld door Riekele met een uitslag van 3 tegen 1.

    

Beide winnaars zijn huiswaarts gekeerd met een wisselbeker die ze dus volgend jaar mogen verdedigen.

Wij hebben als werkgroep enorm genoten van deze ochtend en wat ons betreft voor herhaling vatbaar. We hebben inmiddels alles weer opgeruimd en zien terug op een geslaagd toernooi. Jongens en meid onze hartelijke dank voor jullie sportieve en fanatieke inzet. We zien jullie graag volgend jaar weer terug..

 

Jorrick en Riekele van harte gefeliciteerd en  geniet van jullie overwinning……

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Boerakker 1
Datum: 09-02-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau