Heren dubbel 35+ Harkema – ASC’75

Datum: 19 april 2018

Met vijf man reisden we af naar Harkema, Harkema uit altijd lastig.

De eerste dubbel gingen om zeven uur van start. Roel en Alex namen het op tegen Kees en Ernst. De partij werd een richting. Af en toe een leuke rally maar Roel en Alex namen vanaf het eerste moment de wedstrijd in handen. Hoewel het allemaal niet soepel ging met de opslag van Alex werd dit in de rally’s ruimschoots goed gemaakt. Roel als altijd zeer stabiel en zeker. Eind uitslag 6-2 en 6-1

De partij van Martin en Tjipke ging voortvarend van start. De eerste set werd een prooi voor ASC 6-2, hierna kwamen Wiebe en Jan beter in hun spel en boden goed partij. Tot 4-4 ging werden de opslagen gehouden. De volgende game was een belangrijke en was ook een zware mooie game om te zien. Mooie rally’s over en weer. ASC krijgt het eerste breakpunt van de tweede set deze wordt weggepoetst met een goed geplaatste service. Gevolgd door een matige service die door ASC meteen wordt afgestraft. Het tweede breakpunt is het raak ASC maakt de break en mag serveren voor de wedstrijd. Dit gaat de heren goed af, goede services die moeilijk terug te spelen zijn worden aan het net door ASC afgemaakt. De wedstrijd is binnen. Eind uitslag 6-2 en 6-4.

De tweede dubbel van Alex en Roel werd een lastige Jan en Wiebe zaten er vanaf het begin bovenop. De eerste twee games gingen naar de serverende partij, de derde game ging helemaal mis. Waar Roel stabiel en zeker bleef maakte Alex meer en meer fouten. Met name zijn opslagen ging het mis, veel dubbele fouten en geen kracht meer in de opslagen waardoor Jan en Wiebe gemakkelijk deze konden afstraffen. De break was dan ook een feit. Alex kennende laat hij nooit de moed zakken en pept zichzelf weer op. “it’s just a game”. De re break maken zo snel mogelijk, en dat lukt. Meteen wordt er terug gebroken. Hierna gaat het in de game’s gelijk op, zware lange game’s. Het publiek vond het vermakelijk door de leuke rally’s en veel gehaalde ballen. De set draait uit op een tiebreak. Alex mag beginnen aan dit slot akkoord van deze set en begint met een dubbele fout. Harkema maakt twee punten en komt op 3-0, 4-0, 4-1, 5-1, 6-1, 6-2, 6-3, 6-4 en toen was het over voor ASC de set ging met 7-6 naar Harkema. De tweede set begon ASC niet heel erg goed. Harkema pakt de eerste game en ASC levert zijn eerste in 2-0. ASC moet dus meteen weer aan de bak en maakt ook gelijk de re break. Op zich goed, maar het kost veel heel veel kracht op het allemaal weer recht te trekken. Na een goede service beurt is het toch weer 2-2. Maar hierna komt ASC er niet meer aan te pas. de volgende vier games gaan naar Harkema. Eind uitslag 7-6 en 6-2.

Tjipke en Alberto nemen het op tegen Kees en Ernst, Alberto valt in voor Martin. De set gaan zeer gelijk op, lage rally’s en mooie punten volgen elkaar op. Het gaat goed en de verwachting is dat dit uitdraait op een tiebreak. Echter gooit Harkema roet in het eten en weet ASC te breaken. Met een stand van 6-5 serveert Harkema voor de eerste set. Van harte gaat dit niet, maar na een zeer lange game weet Harkema toch de set binnen te slepen. ASC moet dus flink aan de bak om deze partij toch nog binnen te slepen. ASC gaat met goede moed de tweede set in en de eerste opslagbeurt is dan ook heel snel binnen. Ook Harkema houd zijn opslagbeurt maar dat gaat een stuk moeizamer dan dat ASC dat doet. Dit biedt perspectief. Ook de volgende game gaat gewoon naar de serveerders. Harkema laat zijn niet gek maken en doet gewoon zijn ding door de servicebeurt te houden. 2-2. Na deze gelijkopgaande stand gaat het voor ASC helemaal mis. De ballen gaan alle kanten op behalve de goeie, worden niet meer gehaald het is gedaan. ASC weet geen enkele game meer te maken en verliest ook deze set. Eind uitslag 7-5 en 6-2.

Al met al toch weer twee puntjes mee genomen, geheel tevreden was ASC niet. Er had misschien wel wat meer ingezeten. Waar Alex en Roel de teleurstelling van de tweede partij al snel waren vergeten, baalden Tjipke en Alberto wel flink, wetende dat ze beter kunnen.

Maar goed we hebben het nog lang gezellig gehad bij Harkema en zijn lachend weer huiswaarts gegaan.

Op naar volgende week waar ASC thuis speelt tegen Dokkum

Volgende wedstrijd
ASC 1 - S.V. Haulerwijk 1
Datum: 23-03-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Geld inzamelen | Doneeractie.nl
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau