JO11 boekt tweede zege op rij…

Datum: 18 februari 2019

Na een goede eerste wedstrijd tegen Friese Boys speelden de jongens afgelopen zaterdag thuis tegen Broekster Walden.
De ploegen hadden er zin in en dat was vanaf het begin duidelijk te zien. Broekster walden zat er meteen bovenop en creëerde in de openingsfase de meeste kansen. ASC moest een beetje op gang komen in het spel maar wist wel de score te openen meteen bij de eerste kans. De ploegen waren ontzettend aan elkaar gewaagd, Broekster walden bleef maar kansen creëren, maar stuitte telkens tegen de goed keepende goalie of een verdediger. Na een kwartiertje te hebben gevoetbald, weet ASC weer te scoren en komt op een 2-0 voorsprong. De beide trainers zijn aanwezig en zien dat de nodige inspanning op de trainingen hun nut bewijzen. De 2-0 is ook de ruststand.

De jongens gaan de kleedboxen in, aanmoedigende woorden zullen er gesproken worden in de box van Broekster walden, want ze doen niks verkeerd en zijn zeker niet minder dan ASC, het ontbreekt in het afronden. Bij ASC zullen de jongens ook de opdracht krijgen door te blijven gaan en niet te denken dat de buit al binnen is. De toeschouwers gaan ook richting de kantine waar een bakje koffie wordt genuttigd en je hoorde overal wat een mooie wedstrijd het is. Ook zeer sportief tot dusver…

De tweede helft begint weer met volop actie, waar ASC toch iets de overhand lijkt te krijgen, Broekster walden krijgt het zwaarder, maar blijft aanvallen. Na een overtreding van een ASC verdediger krijgt Broekster walden de eerste vrije trap van de wedstrijd, een meter of vijftien van de goal. De speler legt de bal klaar en gaat er klaar voor staan de bal richting het doel te jagen. Een prachtige vrije trap die hoog in de verre hoek in het doel beland zorgt ervoor dat Broekster walden de aansluiting weer heeft in de wedstrijd 2-1. ASC is even weer wakker geschut en weet dat ze de overhand moeten omzetten in doelpunten, dit gaat dan ook gebeuren. ASC gaat meer combineren en komt steeds makkelijker op de goal van Broekster walden afstormen. Het duurt dan ook niet lang of de bal wordt na een van deze aanvallen tegen de netten gewerkt 3-1. De mannen van Sjoerd Kooistra krijgen het weer op de heupen en voeren de druk meer en meer op, heel snel achter elkaar wordt er nu gescoord 4-1. Het is Broekster walden te prijzen hoe ze blijven doorzetten, waardoor het een aantrekkelijke wedstrijd blijft om naar te kijken. Met nog vijf tien minuten te gaan zorgt ASC voor een 5-1 voorsprong. Zo die is binnen…. Zou je denken… Broekster walden balt nog een keer de vuisten en gaan vol voor de treffer, dit lukt ook, op karakter dringt Broekster walden door onze verdediging en weet er 5-2 van te maken. ASC trapt af en weer zit Broekster walden er bovenop. Neemt de bal over en weet weer gevaarlijk voor de doelman te komen. Dit keer gaat het net goed voor ASC. In de slotfase weet Broekster walden nog een keer te scoren, en laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn 5-3. Dit is ook de eindstand.

De toeschouwers zijn getrakteerd op een fantastische sportieve wedstrijd. Ik kijk nu al uit naar de tweede ontmoeting op 13 april.

Volgende wedstrijd
ASC 1 - ODV 1
Datum: 25-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau