Jo14

Datum: 22 september 2018

sv ASC’75 JO14-1 DENDERD OOK DOOR IN DE COMPETITIE

De hoogste jeugdploeg van sportvereniging Augustinusga Surhuizum Combinatie wint na alle drie de bekerwedstrijden ook de eerste competitie duel.

Nadat de mannen van trainer Sietse Hofstede de volgende ronde van de beker hadden veiliggesteld door achtereenvolgend Friese Boys met 2-5 te verslaan, VVT met 9-0 terug te laten keren naar Twijzelerheide en afgelopen zaterdag drie punten mee terug mochten nemen van Ameland. Daar werd in een zeer mooie wedstrijd met 1-3 gewonnen van Geel wit.

Na deze drie mooie bekerwedstrijden mochten ze zich vandaag opmaken voor hun eerste competitie duel. Thuis op ons eigen sportpark stond om 11:00 uur de wedstrijd tegen vv Niekerk op het programma. ASC begon rommelig aan de wedstrijd, dit resulteerde al in de vijfde minuut al op een tegengoal van Niekerk die van afstand bekeken werd binnengeschoten. Na deze goal herpakte ASC zich keurig door over vele schijven van achteruit Sake Brouwer te bereiken die bekeken met zijn gouden linker voet de bal hoog in de verre kruising te krullen, 1-1. Na deze goal kwam er al snel een tweede goal voor ASC, Figou van der Veen pikte de bal op waarna hij vervolgens drie man uitspeelde en de bal achter de keeper van Niekerk prikte. Na deze goal kwamen er al gauw meerdere kansen voor ASC, de drie voorhoede spelers waren nog niet op hun scherpst van de snee aan het afronden. Natuurlijk kon de volgende goal niet uitblijven voor ASC, André Alma lag de bal klaar voor Sake Brouwer die weer de bal hoog in de verre hoek krulde, 3-1. Een kleine 10 minuten later verkreeg ASC een corner die lang in de zestien bleef waar na wat geschop en getrek Arend Veenstra snoeihard de 4-1 maakte. Met de pauze in vizier zette Figou van der Veen de stand op 5-1 door met een mooi afstandschot van 25 meter de bal onder de lat in de goal te laten verdwijnen.

Na de rust ging de ploeg van Sietse Hofstede gewoon door met scoren.
De eerste 10 minuten van de tweede helft waren er minstens al twee 100% kansen voor de mannen, alleen beide heren kregen de bal niet in het net. Nadat er ook een aantal wissels in de rust hadden plaats gevonden door onder andere gelegenheidsspeler Sjoerd de beer van de JO12. Sjoerd wist zijn eerste beste kans al te verzilveren door met een mooie lob de keeper van Niekerk te verschalken, 6-1. ASC bleef maar druk zetten op de bal doordat de twee achter hoede spelers dicht op de beide spitsen zaten. Nadat Niekerk een corner verkreeg na goed keepers werk van Dirk Fokke Mozes, nam Arend Veenstra de bal mee van achteruit waarna hij plankgas naar de goal van Niekerk rendde en de bal na een één-tweetje met de keeper de bal alsnog achter de keeper schoot, 7-1. Het machtige ASC elftal wist hierna nog van geen ophouden. Frans Elzinga die overigens ook een puike wedstrijd speelde, gaf een lange op André Alma die vervolgens de bal klaar legde voor Sjoerd de Beer die netjes afrondde op de goal, 8-1. Na de goal van Sjoerd was de energie nog niet op. Sake Brouwer ging met een mooie actie zijn man voorbij en legde vanaf de zijlijn de bal panklaar bij Sjoerd de Beer die voor de derde keer de bal achter de goalie van Niekerk prikte, 9-1. Na deze negen goals speelde ASC de laatste 10 minuten van de wedstrijd rustig uit.

Hierdoor werd de eerste wedstrijd van de competitie gewonnen met 9-1.

Trainer Sietse Hofstede was zeer tevreden met deze overwinning en hoopt deze lijn door te trekken met zijn ploeg. “Dit beloofd nog heel wat het komende seizoen” zei de trainer.

De volgende wedstrijd in de competitie is de uitwedstrijd naar Zeerijp waar de JO14-1 van De Fivel de tegenstander is. De aftrap is al betijd! 9:00 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau