KAMPIOENSCHAP LIJKT VERSPEELD VOOR S.V. ASC’75 JO15-1

Datum: 10 december 2019

KAMPIOENSCHAP LIJKT VERSPEELD VOOR S.V. ASC’75 JO15

Augustinusga – Afgelopen zaterdag stond er weer een topper op het programma voor de JO15. Koploper GAVC uit Grou kwam op bezoek.

Eerst in het kort nog de twee wedstrijden hiervoor die u gemist heeft. Alweer drie weken geleden op 16 november speelde het hoogste jeugdteam van s.v. ASC’75 thuis tegen Blauw Wit ’34 JO15-3 uit 058. Toendertijd stond s.v. ASC’75 nog keurig in de top drie waar Blauw Wit nog op een schamele zevende plaats stond. Het was zeker niet de dag voor de jongetjes van de JO15, want met een aantal kleine kansen in de eerste tien minuten was een voorsprong voor s.v. ASC’75 zeker wel voor handen. Echter liep het bij Blauw Wit veel beter naarmate de wedstrijd en s.v. ASC’75 werd met een vrij grote 0-6 nederlaag van de mat gespeeld. De week hierop stond de derby tegen en in Drogeham op het programma. Met veel vertrouwen werd er begonnen aan de wedstrijd. Maar binnen een half uur was het Drogeham dat met 2-0 voorstond door zeer matig verdedigend werk en een gebrek aan concentratie vermogen bij een inspeel bal van achteruit kwam deze achterstand tot stand. Drogeham was voetballend beter de eerste helft en met zeer felle duels tussen de voorhoede van ons en de verdediging van Drogeham had s.v. ASC’75 geen kans om dicht bij het doel te komen. De tweede helft kwam s.v. ASC’75 beter uit de kleedkamer, o.a. Jorrit Stienstra en Arend Veenstra met de grootste kans om terug te komen in de wedstrijd. S.v. ASC’75 verkreeg na een half uur een penalty toebedeeld na een overtreding op Arend Veenstra. Met Jorrit Stienstra achter de bal die destijds nog één op één liep met de aantal genomen penalty’s stuitte met deze inzet deze keer op de keeper, het wachten op de traktatie laat nog even opzich wachten natuurlijk. Drogeham combineerde beter en speelde gelukkig de grootste kansen niet uit. Arend Veenstra had op slag van het laatste fluitsignaal nog de grootste kans op een eretreffer. De keeper redde met alle resterende krachten door de bal net naast het doel te tikken.

Dan afgelopen zaterdag! Weer een topper in de competitie! GAVC JO15-1 uit Grou kwam op bezoek op ons eigen sportpark. GAVC dat onbekend was voor de technische staf kon er wel uit concluderen dat het een ploeg was die ook te verslaan was, al stonden de Grousters boven aan. Nadat er uitgebreid in de uitslagen was gedoken en de ranglijst lijkt een klein kansje op het kampioenschap op de loer. Om stipt elf uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter J. De Haan. S.v. ASC’75 die de laatste twee wedstrijden niet top presteerde zal vandaag de nodige punten moeten pakken om bovenin mee te kunnen draaien. Nadat beide teams elkaar wat hadden afgetast van wie breekt de wedstrijd open was het toch GAVC die al na vijf minuten op voorsprong kwam. Via een lange bal richting de snelle linkervleugel speler kwam de Bal voor de goal terecht waarna de bal eerst nog werd geblockt, schoot de spits van GAVC vervolgens de bal via een omhaal-/ draaibeweging over de keeper heen. Na deze opgelopen achterstand begon s.v. ASC’75 meer te voetballen en was de tactiek van GAVC duidelijk, lange halen snel thuis. De klok was net 22 minuten onderweg toen Sander de Boer met een ingooi een aanval opzette. Nadat Frans Elzinga de bal via een opening door het as van het veld Sake Brouwer weg stuurde kwam er een grote kans om de score gelijk te trekken. Toen Brouwer diep werd gestuurd en de bal meenam naar de goal en een verdediger uit kaptte en de keeper verschalkte stond de stand weer gelijk, 1-1. Het werd meer en meer een wedstrijd tussen beide ploegen die wilde door gaan totdat de volle drie punten binnen waren. GAVC die door de technische staf toch van een hoger niveau werd ingeschaald liet dit niet echt zien op het veld. De Grousters zetten de aanval weer op na een afgeslagen aanval van s.v. ASC’75, hierbij kwamen ze zeer dichtbij een voorsprong. Echter werd deze inzet net voor de goal van de lijn weg getrapt.

Na deze zeer enerverende eerste helft had de scheidsrechter een vermoeden dat een speler niet op het wedstrijd formulier stond dat resulteerd erin dat diegene niet verzekerd aan de wedstrijd meespeelde, diegene bleef dan ook achter in de kleedkamer. Met een gelijke stand de tweede helft in gaan is altijd een beetje tricky, dat was voor s.v. ASC’75 dus ook het geval. Na goed te zijn gestart aan het tweede bedrijf kregen we een vrije trap tegen op zo’n 25 meter afstand. Met een muur en op rand van het zestien meter gebied als laatste lijn te gebruiken schoot GAVC hard en scherp de vrije trap in de linker onderhoek, 1-2. De wedstrijd was nog lang niet gedaan wat voor s.v. ASC’75 de kans was om de druk op de verdediging van GAVC te zetten dat over de hele wedstrijd gezien al niet in topvorm verkeerde. Met de opleving die kwam werd er meer inzet vertoont in het spel dat resulteerde in vele bal veroveringen. Met resultaat! Via een snelle ingooi en een kaats dribbelde Arend Veenstra richting het zestienmetergebied. Met een tussentijdse versnelling passde Veenstra Sake Brouwer in die de bal op zijn beurt weer breed lag voor de door de doorgelopen Veenstra die de bal over de witte kalklijn liep, 2-2. Met nog een kwartier te gaan waren beide ploegen gejaagd op de overwinning. Met wat gezeur en gezeik op de scheidsrechter aan de kant van GAVC en meerdere waarschuwingen aan meerdere personen te hebben gegeven werd de eerste terechte gele kaart vertoond aan de verdediger van de zwart gele brigade met alle bezwaren van dien natuurlijk. Voor s.v. ASC’75 nog de laatste kans om met een tegenstander minder een poging om tot scoren te komen. En die grote kans kwam nog, vlak voor het eindsignaal werd er via een goede aanval net het doel gemist.

Met dit gelijkspel is nog te leven, al was s.v. ASC’75 de betere over de gehele wedstrijd. Tevens zakken we naar een zesde plaats op de ranglijst. Voor aanstaande zaterdag stond er op moment van schrijven nog een wedstrijd gepland uit tegen FC Birdaard, echter is deze vrijdag in de namiddag al afgelast. Zaterdag 14 december staat de eerstvolgende wedstrijd op de planning. SC Veenwouden is in Veenwouden de tegenstander, aanvang 9:00 uur.

Verslaggever: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk