Officiële opening watertappunt en gezonde kantine

Datum: 12 maart 2022

Vanmorgen reikte wethouder Margreet Jonker het certificaat voor gezondere sportkantine uit aan onze vereniging. Ook het watertappunt werd officieel geopend, samen met de jeugdleden. “Er is weer volop activiteit op het voetbalveld, dus dit was een mooi moment om de aandacht op de gezonde kantine en het watertappunt te vestigen,” zegt wethouder Jonker. Door de coronamaatregelen kon de officiële opening niet eerder, hoewel het certificaat al in het voorjaar van 2020 werd behaald.

Al een tijd onderweg
ASC’75 is al sinds 2019 bezig om gezonde keuzes aan te bieden voor de jeugd. Eerst werden gezonde alternatieven in de kantine getest, daarna werd er een plan gemaakt en als laatste stap werd het certificaat behaald en het watertappunt gerealiseerd. Het certificaat werd dan ook al in het voorjaar van 2020 behaald met behulp van Team:Fit. En het watertappunt is ook al even in gebruik. De aandacht voor een gezonde kantine bleef bij onze vereniging.

Wat is een gezonde kantine?
Het idee van de gezondere kantine is dat in iedere productgroep minimaal één betere keuze aanwezig is, dat de betere keuzes meer in het zicht staan en dat water drinken wordt gestimuleerd. Lees meer over waarom ASC de gezonde kantine belangrijk vindt. 

Volgende wedstrijd
Dokkum 1 - ASC 1
Datum: 03-09-2022
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk