S.V. ASC’75 JO15-1 HEER EN MEESTER THUIS TEGEN V.V. ADUARD 2000 JO15-1G

Datum: 20 mei 2019

Augustinusga – Na een doordeweekse wedstrijd thuis tegen de rode lantaarndrager v.v. Zuidhorn met 3-0 van de mat te hebben gespeeld, stond afgelopen zaterdag thuis de één na laatste wedstrijd tegen v.v. Aduard 2000 JO15-1G op het programma.

Op klokslag half 11 gaf scheidsrechter S. van der Veen het fluitsignaal voor de aftrap op het B veld van sportpark Easterbuorren. ASC dat meteen er volop klapte, de aanval opzette en vooruit voetbalde kreeg meteen de kansen. In de vierde minuut was het al raak. Na goed doorzetten van Sietse Jagersma op de rechterflank bracht hij Arend Veenstra in stelling waarna Veenstra zijn onhoudbaar schot tegen het net zag gaan, 1-0. Mede door het mooie weer leek bijna elke speler voor de volle winst te gaan om de tweede plaats in de competitie veilig te stellen. Volop kansen waren er hierna nog voor onder andere Sietse Jagersma, Figou van der Veen en André Alma uit een corner, maar de scherpte aan deze schoten ontbrak nogal wat. Aduard die vooral op de counter speelde bracht de defensie van ASC niet in ernstige verlegenheid, waaruit de volgende kans zich alweer voordeed voor ASC. Via een aanval uit het boekje, over vele schijven en tiki taka voetbal aan de rechterkant kwam de bal via Jesse van Dijk, Sietse Jagersma en André Alma voor de goal terecht. Alma die het overzicht bewaarde en Arend Veenstra voor de open goal zag staan speelde de bal in op Veenstra waarna het een koud kunstje voor hem was om de bal over de lijn te tikken, 2-0. Er leek alweer geen maat te zitten op de JO15 van ASC, door de uitstekende defensie en gelegenheidskeeper van de wedstrijd Sander de Boer hielden zij Aduard van het scoren af. Nog voor de rust waren de kansen niet op één hand te tellen. De 3-0 kwam er nog wel, na een uitstekende steekpass van Figou van der Veen op Sietse Jagersma, deed Jagersma zijn plicht en faalde niet om de bal achter de goalie van Aduard te schieten.

Met een mooie voorsprong kwam ASC terug uit de kleedhokken om aan de tweede helft te beginnen. Aduard, die nog derde kon worden in de competitie, vond het de tweede helft wel welletjes. Arend Veenstra, de Donny van de Beek van ASC, haalde vaak de bal op bij het middenveld waarna de aanval werd opgezet. Met man en macht probeerde Aduard de spelers van ASC aan te pakken door stevige tackles in te zetten om ASC bij het doel weg te houden. Deze capriolen zouden zich de hele tweede helft herhalen totdat André Alma in het zestien meter gebied werd gevloerd van achteren waarop de scheidsrechter een penalty aan ASC toekende. Met Jorrit Stienstra achter de bal, wachtende op het fluitsignaal dat eeuwen duurde, trof Stienstra uiteindelijk zonder enige weerstand van de keeper het doel, 4-0. Aduard bleek het echter bijna op te geven, de enige aanspreekpunt van Aduard bleek zowel grensrechter, coach als leider te zijn en droeg de spelers van Aduard op om hoger op te voetballen. Dit soort tactiek hoef je niet tegen over de voorhoede spelers van ASC te zetten, want binnen kortste keren wordt er dan iemand via een steekpass één op één met de keeper gezet. Kort na de 4-0 kon de reporter van deze wedstrijd alweer het nodige noteren. Johannes Brandsma tikte de bal tussen twee spelers door naar Arend Veenstra. Veenstra zette hierna de dribbel in naar de goal van Aduard waar nog twee man het pad zouden belemmerden. Na eerst de bal kwijt te hebben geraakt veroverde Veenstra de bal terug waarna er in een één tegen één situatie de keeper werd verschalkt, 5-0. De laatste 20 minuten werden grimmiger, de spelers van Aduard leken er totaal geen zin meer in te hebben. Door het zeuren op de scheids en de nodige leuzen van ‘zaag hem doormidden’ te roepen en het klappen en juichen bij elke overtreding die hun teamgenoot maaktte zat er niet veel voetbal meer in de wedstrijd. ASC dat zich er af en toe niks van aantrok kwam nog één keer tot scoren. Jorrit Stienstra speelde de bal achter twee man van Aduard langs waarna Arend Veenstra voor de derde keer vandaag mocht aanleggen, 6-0. Na deze zesde goal waren er gebeurtenissen die eigenlijks niet noemenswaardig zijn. Na natrappen van de nummer 9 van Aduard werd hij door dienstdoende scheidsrechter van het veld gestuurd. De emoties liepen dan ook her en der hoog op. Ieme Pool, die de laatste 10 minuten weer in het veld kwam, kon de score nog hoger laten uitvallen, maar deze drie scorings kansen liet Pool aan zich voorbij gaan. Ondertussen werd de sfeer niet beter op het veld. Veelal begon het bij de spelers van Aduard. Met natrappen, napraten en beledigen van de scheid tot dien. Hierop werd de nummer 4 van Aduard en de daarop reagerende nummer 10 van ASC voor de resterde minuten nog van het veld gestuurd.

Al met al een enerverende wedstrijd, waarbij ASC weer heer en meester was in een competitiewedstrijd. Waarbij we Arend Veenstra oprecht wel Man Of The Match mogen noemen met o.a. drie goals en het vele verrichte werk in deze wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat er geen wedstrijd gepland voor de JO15. De laatste wedstrijd is woensdag 29 mei thuis tegen v.v. Nieuw Roden, aamvang van deze wedstrijd is 18:45 uur.

Volgende wedstrijd
ASC - SC Twijzel
Datum: 29-08-2020
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau