S.V. ASC’75 JO15-1 KOMT IN TWEEDE HELFT VOORBIJ V.V. OPENDE JO15-1

Datum: 28 januari 2020

Opende – Na een korte winterstop stond afgelopen woensdag de eerste oefenwedstrijd op het programma. V.v. Opende was bereidt gevonden om een doordeweekse oefenwedstrijd aan te gaan.

Om half acht in de avond nadat de mist een beetje weg trok van het veld werd er afgetrapt door s.v. ASC’75. Voor de derde keer in een half jaar tijd stonden deze twee ploegen tegen over elkaar. Eenmaal in de beker, 1-3 nederlaag, en eenmaal in de competitie, 4-3 overwinning, en nu dit vriendschappelijke duel. De bal ging snel van links naar rechts en van voor naar achter met lange ballen en weinig voetbal. Opende kwam met de eerste kansjes maar deze kansen mistte enige kracht en precisie om tot scoren te komen. ASC begon in de wedstrijd te komen en probeerde aanvallen op te zetten maar slaagde er niet in om door de ‘peender’ defensie heen te komen. Opende probeerde om er snel uit te komen nadat ze de bal hadden onderschept. ASC voetbalde zich hier tot een paar keer toe knap onderuit. Maar toch werd een snelle uitbraak ASC fataal. Via de snelle voorhoede speler werd de verdediging en de uitkomende keeper eruit gelopen waarna er voor een lege doel de bal binnen werd geschoten, 1-0. Vlak voor rust verkreeg ASC nog een corner mee nadat de keeper een goede inzet had gekeerd uit zijn doel. De bal werd strak bij de eerste paal gegeven waarna de bal bijna op de doellijn lag en Frans Elzinga zijn kans schoon zag om hem binnen te glijden. Echter was een verdediger van Opende er net wat eerder bij om Elzinga van het scoren af te houden.

Op naar het tweede bedrijf! Waarin hopelijk wel wat meer spektakel & vuur gezien zal worden. ASC begon sterk het eerste kwartier. Dit resulteerde mede tot een kans voor Arend Veenstra die de keeper op zijn pad vond en de bal met enige moeite uit zijn doel wist te houden. Opende raakte een beetje uit de wedstrijd, wat resulteerde in een zeer grote kans voor Arend Veenstra die weer op de keeper stuitte, echter stond Erwin Storm net verkeerd om de afvallende bal binnen te schieten. De mist begon wat over het veld te trekken en dat leek in het begin niet zo erg te zijn, echter halverwege de tweede helft was de andere kant van het veld bijna niet meer te overzien. ASC dringde aan om de gelijkmaker te maken en die kwam. Ik hoor het een speler nog zeggen, “hoe kan hij nou vier man voorbij gaan”. Arend Veenstra pikte de bal op voor het drukke zestienmetergebied waarop Veenstra vier man voorbij dribbelde en de keeper kansloos op grond genageld liet staan met een hard schot in de linkeronderhoek, 1-1. Opende leek door de ondergrond te zakken en zag ASC de overhand hebben in de wedstrijd. Na goed druk zetten werd een bal verkeerd weg gewerkt waardoor Arend Veenstra de bal op piktte en tegendraads op het doel schoot, via de binnenkant van de paal ging de bal een halve meter voor de doellijn langs het veld weer in. Jorrit Stienstra kreeg kort hierop de volgende kans om ASC op voorsprong te brengen, echter ging dit schot net een meter over lat tegen de vangnetten. ASC begon het inspelen, doorlopen, kaatsen tactiek toe te passen. Arend Veenstra zette de aanval op door de terug gekomen Tygo Borger van een knie kwetsuur in te spelen en zelf door te lopen. Borger kaatste de bal breed op de doorgelopen Veenstra die tenslotte de 1-2 van 15 meter binnenschoot. ASC probeerde om om de geparkeerde bus van Opende heen te voetballen met vele balverliezen en heroveringen van beide kanten. De laatste 10 minuten van de wedstrijd werdt het zeer mistig waardoor een zeer kansrijke kans werd afgefloten wegens buitenspel, hoogstwaarschijnlijk verkeerd gezien door de dichte mist.. Tygo Borger werd via een steekpass de 16 meter ingestuurd waar hij achter een speler van Opende weg kwam en de kans had om de voorsprong te vergroten door al alleen voor de keeper te staan.

Deze oefenwedstrijd was een mooie training voor aanstaande competitie seizoen. Echter waren er nog genoeg opmerkingen over het voetbal van ASC, maar hopelijk verbeterde dit zich in de loop van de competitie weer.

Verslaggever: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk