S.V. ASC’75 JO15-1 UIT DE BEKER

Datum: 26 februari 2019

Augustinusga – Na vorige week de competitie zijn te begonnen met een forse nederlaag uit tegen OKVC, mocht de JO15-1 het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen ACV Assen JO14-1 in de beker.

Na het eerste seizoenshelft glansrijk kampioen te zijn geworden met de JO14-1 en door te zijn in de beker, gaat het de tweede seizoenshelft iet wat moeilijker worden. Want in verband met de leeftijd van een aantal spelers zijn ze ingeschaald door de KNVB in de JO15 categorie. In de wedstrijd van vorige week uit tegen OKVC ondervond de ploeg dat de tegenstander toch wat fysieker en betere positiespel liet zien dan de tegenstanders van afgelopen seizoenshelft in de JO14 categorie.

Afgelopen zaterdag dus de eerste knock-out ronde van de beker. In de poule voor de loting zaten tegenstanders die uitkwamen in de hoofdklasse tot en met de vierde klasse. Bij deze ronde van de beker stuitte ASC op het Drentse team ACV uit Assen die uitkomt in de hoofdklasse. Na het eerste fluitsignaal bleek al snel dat er een moeilijke wedstrijd voor de boeg stond. Een drietal spelers van ACV kwamen in de as van het veld door de ‘nog’ slapende defensie van ASC heen om zo vrij makkelijk de score te kunnen openen, 0-1. ASC kon geen grip krijgen op het spel van hoofdklasser ACV, het was ACV die het spel maakte en ASC ver terug drong in het 16 meter gebied. De 2-0 kwam in de 13de minuut op het scorebord na een aanval via de vleugel zette ACV de bal voor. Via een been van een ASC speler kwam de bal hoog voor en werd zo zeer gemakkelijk achter de goalie van ASC getikt. ASC was het eerste half uur machteloos tegen ACV, zo stond twee minuten na de 0-2 de 0-3 op het scorebord. Met een ‘beetje’ hulp van de keeper kwam een voorzet van de vleugel bij de spits van ACV terecht die de bal zonder aan te nemen binnen schoot. ACV vond het waarschijnlijk wel comfortabel, de 0-3 voorsprong. Want, het wat fysieker spel van ASC bracht een aantal kleine uitbraken op richten het doel van ACV. Zo waren Tygo Borger en Sake Brouwer dichtbij een schietkans die ze verstek lieten gaan om een kans ‘mooi’ uit te willen spelen. Het spel kwam wat meer in evenwicht en toch was het ACV die vandaag het geluk mee had. In de 24ste minuut kwam er een via een lage voorzet een eigen doelpunt. AndrĂ© Alma had de intenties om de bal (voordat een speler van ACV de bal zo binnen kon lopen) over de achterlijn te sliden, echter ging deze via de verkeerde kant van de paal over de witte kalklijn, 0-4. ASC kon geen potten breken en omdat de gifbeker nog niet leeg was, verkreeg ACV nog een penalty omdat er hands was geconstateerd door de scheidsrechter, deze penalty werd benut waardoor de ruststand op een 0-5 uit kwam.

Na een korte toespraak van de trainer in de rust waar het zowel fout als goed ging en de nodige wissels werden doorgevoerd, kon de tweede helft beginnen. ASC wilde een poging doen om toch nog een aantal goals te maken. Echter was het spelbeeld niet veel anders dan in de eerste helft. ASC werd terug gedwongen richting eigen 16 meter gebied en ACV probeerde door de verdediging van ASC heen te voetballen. ASC hield echter lang stand, de tweede helft was 15 minuten jong toen de 0-6 op het scorebord kwam. Via ‘kluitjevoetbal’ kwam de bal voor de voeten bij een vrijstaande speler van ACV terecht die bal zonder na te denken binnenschoot. ASC verkreeg toch nog via een counter een kans om van de nul af te komen. Frans Elzinga werd in de voorste linie gezet en kort na deze positiewissel verkreeg ASC een counter. Frans wist de gehele helft van de tegenstander over te dribbelen met een tegenstander aan zijn zij, echter werd deze run mede door de witte achterlijn gestaakt. ACV die de aanval weer opzocht stuitte wederom op de verdediging van ASC, echter door pootje haken in het 16 meter gebied kwam de bal op 11 meter stip te liggen. Deze penalty wist ACV echter niet te benutten. De koek was nog niet op bij ‘hoofdklasser’ ACV, in de slotminuten kwam er nog een doelpunt. De vermoeidheid was de boosdoener bij ASC waardoor ACV de einduitslag op een 0-7 zette.

Dat de JO15 uit de beker ligt is wel duidelijk. De tegenstander komt dan wel uit de hoofdklasse. Echter heeft ASC er wel alles aan gedaan om de score zo veel mogelijk te beperken. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. In Aduard is vv Aduard 2000 JO15-1G de tegenstander, aanvang is 10:30 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
ASC 1 - ODV 1
Datum: 25-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau