S.V. ASC’75 JO15 BLIJFT MEDE AANDRINGEN OP KAMPIOENSCHAP

Datum: 22 november 2019

Kollum – Na vorige week tegen directe concurrent FVC in de laatste minuut een voorsprong uit handen te hebben gegeven, stond vandaag de uitwedstrijd tegen v.v. Kollum op het programma.

Even na 9:00 uur werd er afgetrapt op sportpark Baensein te kollum. Met een gehavend groepje leiding gevenden begon s.v. ASC’75 goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Erwin Storm de bal via de verdediger voor de open goal waarna de bal tegen de lat van de vangnetten achter de goal werd geschoten. Kollum kreeg de eerste 10 minuten geen grip op het spel van ASC waardoor Sake Brouwer zijn kans over de achterlijn gewerkt zag worden. De corner werd makkelijk weg gewerkt door Kollum, Arend Veenstra pikte de bal op waarna er van zo’n 30 meter bij (welgeteld) ‘zes’ man werd langs gedribbeld en de bal breed tikte waarna Sake Brouwer de 0-1 binnen schoot. Kollum zette na deze goal aan om de aansluitingstreffer te maken maar deze aanvallen werden nog makkelijk door de defensie van ASC onklaar gemaakt. De 0-2 kwam een kwartier later op het scorebord te staan. Via een opgezette aanval op de linkervleugel kwam Arend Veenstra het 16 meter gebied binnen waarna Sake Brouwer mocht aanleggen voor zijn tweede goal en Veenstra voor zijn tweede assist van de wedstrijd. Onder tussen werd er aan de kant flink gespeculeerd over de wissels die moesten worden doorgevoerd met wat wetenschappelijke tactische formules werden uiteindelijk de twee wissels erin gewisseld. Na deze tweede goal zakte ASC wat in wat resulteerde in de 1-2. Via de vleugel kwam Kollum er vrij makkelijk doorheen door te laat reageren en te ‘lief’ instappen op de bal door de verdediging van ASC. De bal werd voorgezet en kwam bij de tweede paal uit waarna er simpel kon worden binnen getikt. Echter wist Kollum kort na deze goal de gelijkmaker te maken. Via een schot van zo’n 20 meter van de goal af keerde de goalie met vele moeite de inzet maar doordat de bal weer het veld inging kon de aanvaller van Kollum de bal alsnog binnen schieten, 2-2. De klok ging al aardig richting de 35 minuten waardoor ASC aanpoten moest om met een gerust hart, voorsprong, de rust in te gaan. Via een vrije trap die net over de middenlijn werd genomen door André Alma, zette Alma via een crosspass Arend Veenstra één op één met de keeper waarbij Veenstra de bal over de keeper heen chipte. Al was er nog misschien één addertje onder het gras, de grens van Kollum vlagde voor buitenspel maar neffens de scheidsrechter was dit niet terecht en erkende dit als een terecht doelpunt, 2-3.

Het tweede bedrijf zal zich vooral afspelen bij beide goals, maar voornamelijk die van Kollum. Het spelbeeld golfde op en neer en beide kanten kregen continu kleine kansjes. Na dik 10 minuten in de tweede helft kwam de eerste grote kans voor ASC. Via een aanval door het as van het veld verkreeg Erwin Storm de kans om de voorsprong te vergroten, echter kreeg Storm de bal raar aangespeeld waarna het doel werd gemist. Kort na deze kans zegevierde Storm wel. Arend Veenstra pikte de bal op het middenveld op waarna Veenstra in het 16 meter gebied een schot op goal waagde waarna de bal via de paal bij Erwin Storm kwam en val ditmaal wel tussen het houtwerk schoot, 2-4. ASC bleef na deze verruimde score doordrukken. Met kansen voor Marten Borger, Arend Veenstra en Jelte Hoekstra leek Kollum bezweken onder de druk. Kort na de 2-4 kwam ASC via de linker kant op na slimme ingooi van Sander de Boer. Arend Veenstra dribbelde zo’n 35 meter een aantal verdedigers voorbij en kwam één op één met de keeper waarna het koelbloedig werd afgemaakt, 2-5. Kollum wist geen raad meer met het voetballende ASC en werd wat fysieker in de duels. Eén van deze werd afgefloten als overtreding in het 16-meter gebied wat resulteerde in een penalty voor ASC. Met Erwin Storm achter de bal en met het volste vertrouwen om zijn tweede goal te maken in de wedstrijd belandde zijn inzet op de paal. Met nog een dikke 10 minuten op de klok was de wedstrijd wel gespeeld en van beide kanten was de stand neffens het spelbeeld terecht. Echter kwam de stand in de laatste minuten nog tot 2-6. Op een terugspeelbal werd niet goed geanticipeerd door een verdediger van Kollum waardoor Arend Veenstra zo door kon lopen naar de goal waarna Veenstra zijn inzet op de paal uiteen zag spatten. Echter was de mee opgekomen Jesse van Dijk er als de kippen bij om de bal alsnog achter de keeper te schieten.

Al met al weer een wedstrijd waar ASC de betere was over de gehele wedstrijd. Maar toch was er een klein minpuntje. Na de snelle voorsprong zakte ASC in waardoor Kollum net met twee goals vlak voor rust terug kon komen in de wedstrijd waardoor het van beide kanten weer met duwen en trekken voetbal ASC met de voorsprong de rust in ging. De volgende wedstrijd staat alweer te wachten, Blauw Wit’34 JO15-3 komt op sportpark Easterbuorren op bezoek, aanvang 12:15 uur.

Verslaggever: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk