S.V. ASC’75 JO15 POETST ACHTERSTAND WEG

Datum: 11 oktober 2019

S.V. ASC’75 JO15 POETST ACHTERSTAND WEG IN DE TWEEDE HELFT TEGEN V.V. OPENDE JO15

Augustinusga – Na vorige week zaterdag s.c. Leovardia JO15-2 op een 0-2 voorsprong te laten komen en uiteindelijk met 5-2 winst van het veld te stappen, hielp s.v. ASC’75 zichzelf deze zaterdag weer in de nesten om op een 0-3 achterstand te komen.

Met een eenmalige nieuwe ‘teammanager’ aan het roer deze zaterdag stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Voor de tweede maal in vier weken stond de JO15 van v.v. Opende als tegenstander op het veld van sportpark Easterbuorren, ditmaal in competitieverband. Waar s.v. ASC’75 het zeer lastig had met de snelle voorhoede spelers en het fysieke spel van Opende in de beker, ging het ditmaal ietwat makkelijker. De ‘mannen’ van ASC waren/ leken nog niet wakker om 11:00 uur. Na een schamele 13 minuten stond Opende er met een 0-3 voorsprong vrij florissant voor. ASC probeerde wel naar voren te voetballen maar mede door een ‘slippertje’, een ‘ietwat’ te snelle spits en een te makkelijk laten uitspelen kans kwam Opende op deze te makkelijke gegeven voorsprong door de achterhoede van ASC. Na 17 minuten te hebben gespeeld werd een kans door de keeper van Opende verwerkt tot een corner voor ASC. Via een hoge bal kwam de Bal bij een speler van Opende uit de kluts weg waarna Jelte Hoekstra de eerste grote kans had om de aansluitingstreffer te maken, echter ging deze kans hoog over. Kort na deze grote kans zette Opende weer de aanval op, via Jorrit Stienstra die knap tussen de bal en de man kwam bracht Stienstra André Alma in stelling die de pass weer op Arend Veenstra gaf. Veenstra omspeelde z’n tegenstander waarna er vanaf randje 16 raak werd geschoten, 1-3. Voor de onderbreking begon Opende het wat lastiger te krijgen. Mede door het achteruit lopende Opende kwamen er nog een tweetal kansen voor zowel Erwin Storm als Sake Brouwer, die een bekeken balletje van Tygo Borger tussen de verdediging door kreeg.

Op naar de tweede helft! Met een kleine toespraak van de ‘teammanager’ in de rust zou er minstens voor een punt gestreden moeten worden met een 1-3 achterstand uit de eerste helft. Vrij vlot na de aftrap van de tweede helft zette ASC Opende onder druk waarop een terugspeelbal op de keeper volgde. Na goed druk zetten van Marten Borger op de keeper, werd de bal slecht weg gewerkt. Deze bal kwam bij Arend Veenstra voor de voeten terecht waarna het voor Veenstra weer een koud kunstje was om een tegenstander te omspelen en de keeper te verschalken, 2-3. ASC begon dus goed aan de tweede helft, want de kansen kwamen. Opende vond de aansluiting naar voren niet meer waardoor Erwin Storm via de linkerflank het zestien meter gebied bereikte waarbij een vieze harde tackel op Storm werd ingezet waarbij de speler van Opende zelf geblesseerd raakte. Na een time-out van vijf minuten zal de algemene toeschouwer gedacht hebben dat dat de penalty werd genomen waarbij Tygo Borger al bij de 11-meter stip stond te wachten, echter deed de scheids dit af met een scheidsrechterbal. Het team van de ‘Surhuzumer Stynsgea Combinatie’ passde er weer aardig op los waar Opende geen echte antwoord op had. Hierop volgde alweer de volgende kans, na goed doorzetten van Tygo Borger op de keeper pikte Arend Veenstra de bal op aan de linker kant waarop de vrije Marten Borger voor de goal werd gevonden die deze kans verzilverde met een doelpunt met alle vreugd met elkaar van dien die hierop volgde, 3-3. Het voetbal begon de laatste 10 minuten steeds meer fysiek te worden. Het spel ging op en neer en er werd gestreden van beide kanten om toch nog drie punten uit het vuur te slepen. Echter was het ASC dat ditmaal aan het kortste eind trok. Via een uitstekende pass van Sake Brouwer op Arend Veenstra, trof Veenstra van een meter of 15 opnieuw het net, 4-3.

Al met al toch weer een puike prestatie terwijl er na 13 minuten al tegen een dramatische 0-3 achterstand werd aangekeken waar de kans op drie punten verkeken waren. Echter lieten de jongens zich nog niet gewonnen waardoor er na een uitstekende tweede helft deze belangrijke drie punten binnen gehaald werden aan het begin van de competitie, met 9 uit 3 wedstrijden op een knappe tweede plaats. Waarop de teammanager de ‘MOTM’ award op het gehele team zette!

Aankomde zaterdag de uitwedstrijd tegen Ropta Boys JO15 in Oosternijkerk die momenteel op een zevende plaats staan met 3 uit 3 wedstrijden, de aanvang van deze wedstrijd is 12:00 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk