S.V. ASC’75 JO15 WEET OOK DE TWEEDE COMPETITIE WEDSTRIJD TE WINNEN

Datum: 02 oktober 2019

Augustinusga – Na vorige week zaterdag uit in Surhuisterveen tegen de SJO Feanstars JO15-2 met 1-3 te hebben gewonnen stond vandaag de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen s.c. Leovardia JO15-2.

Mede doordat dit het eerste nieuws/ verslag is van het seizoen 2019/2020 van de JO15 heeft u al vier wedstrijden gemist, hierbij een korte terugblik op het begin van het seizoen. Het bekeravontuur begon op 7 september uit tegen SJO Feanstars JO15-2. Na geen oefenwedstrijden te hebben gespeeld kwam s.v. ASC’75 goed uit de zomerstop mede door goed voetbal en door de vele beweeglijkheid van de spelers op het veld werden de ‘Feanstars’ met 1-6 de kleedboxen ingestuurd. De doelpunten kwamen respectievelijk van André Alma, Sietse Jagersma en Arend Veenstra die viermaal het net wist te vinden. De tweede bekerwedstrijd was een midweekse wedstrijd op woensdag 11 september tegen de JO15-1 van v.v. Opende. Met het goede spel van de zaterdag tegen de Feanstars in het achterhoofd waren de eerste kansen voor s.v. ASC’75, echter stond er na een kwartier de 0-1 voor de ‘peender’ voetbalploeg op het scorebord. In de tweede helft kwam s.v. ASC’75 nog op gelijke hoogte door een doelpunt van Arend Veenstra. Maar v.v. Opende rechte de rug en zette een gelijke stand om in een 1-3 winst in vijf minuten door slecht uitverdedigen van ASC. De derde en tevens laatste wedstrijd in dit bekeravontuur was uit tegen v.v. Drogeham JO15-1 op zaterdag 14 september. S.v. ASC’75 begon goed aan de wedstrijd, de eerste kansen gingen naast en er werd een aantal keer op de prima keepende keeper gestuit. De vierde kans werdt beloond met een doelpunt van Arend Veenstra met voorbereidend werk van André Alma. Echter was het niet de wedstrijd voor de mannen van s.v. ASC’75. Al snel werd duidelijk dat Drogeham in deze wedstrijd de bovenliggende partij zou zijn. De backs van s.v. ASC’75 werden overrompeld door de snelheid van Drogeham waarvan vier van de zes goals weg kwamen. Echter had ASC nog wel de kansen om weer op gelijke hoogt te kunnen komen maar van deze kansen wist Arend Veenstra via een eigen solo als enigste een goal te verzilveren. De eindstand kwam uiteindelijk uit op een 6-2 nederlaag wat een wat geflatteerd einduitslag zal zijn voor deze wedstrijd.

Dan op naar de eerste competitie wedstrijd! De JO15 is na een uitstekende najaarscompetitie uiteindelijk ook kampioen geworden. En na een sterk voorjaarscompetitie te hebben gedraaid zijn we dit seizoen in de tweede klasse terecht gekomen waar de jongens meer tegenstand zullen krijgen. De eerste competieve wedstrijd werd tegen, jawel, SJO Feanstars JO15-2 gespeeld waar we eerder wonnen met 6-2 in de beker. In deze wedstrijd was ASC over de gehele wedstrijd gezien de betere al hadden de Feanstars ook genoeg kansen om tot scoren te komen. In het eerste kwartier hadden Sietse Jagersma en Sake Brouwer de kans om de 0-1 op het scorebord te zetten, echter mistte dr concentratie bij het afronden. De 0-1 kwam via een aanval over de rechterflank. Via een opzette aanval van Arend Veenstra werd de bal op Sake Brouwer gespeeld waarna Brouwer Sietse Jagersma vrij voor de goal zag staan en Jagersma ditmaal wel de bal achter de feanstar goalie werkte. De 1-1 kwam halverwege de tweede helft door enig miscommunicatie en slecht verdedigend werk aan de ‘stynsgeaster’ zijde. De 1-2 kwam ruim 10 minuten later uit een corner. Via een klutsbal schoot Arend Veenstra van dichtbij raak. De Feanstars probeerde wel de gelijkmaker te maken waarvan het aluminium een aantal keer de vriend van de keeper was. Echter kwam ASC ruim 10 minuten voor tijd op een 1-3 voorsprong tevens eindstand door André Alma op aangeven van Arend Veenstra.

Tot zover de terugblik op het begin van het seizoen met de drie bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijd. Dan afgelopen zaterdag de tweede wedstrijd voor de JO15 in de competitie. Op ons ‘Sportpark Easterbuorren’ kwam s.c. Leovardia uit 058 op bezoek. Leovardia die bekend staat om de vele behendige en vrij snelle spelers kregen het deze morgen vrij lastig. S.v. ASC’75 begon slecht aan de wedstrijd ging er met een veel te makkelijke instelling de wedstrijd in. Na een kwartier te hebben gespeeld stond het al 0-2 voor de bezoekers door onder andere een afstandschot die ver buiten bereik van de keeper het doel trof en slecht verdedigend werk van de achterhoede. Na deze twee tegengoals leek het alsof er bij iedereen de knop naar een agressievere tactiek stand werd geschakeld. ASC begon spontaan harder te werken, meer fysiek tegenstand te bieden en beter te spelen. Door deze veranderende mindset kwam de aansluitingstreffer voor ASC. Via Arend Veenstra die een man omspeelde speelde Veenstra de vrijstaande Sake Brouwer in die op zijn beurt de aansluitingstreffer maakte. Leovardia wilde de stand uitbreiden, maar mistte een tweetal grote kansen waarop ASC het antwoord weer wist te vinden. Met nog een kleine 10 minuten op de klok kwam ASC dichter bij de goal van de bezoekers, met een paar kansjes tot dien. Tot de laatste minuut voor rust leek ASC met een 1-2 achterstand thee te gaan drinken. Totdat, Tygo Borger één man omspeelde en door de tweede verdediger naar de grond werd gewerkt in het zestien meter gebied. Met de bal op de stip en Borger achter de bal werd de stand vlak voor rust op een gelijke stand gezet door de penal foutloos binnen te schieten.

Nadat de trainer Sietse Hofstede het nodige gezegd had en de thee op was gingen we op naar het tweede bedrijf. Vlot na het fluitsignaal was ASC alweer in balbezit en je zag meteen de vurigheid en de wil om te voetballen in het spel terug. Welgeteld drie minuten op de klok na de rust stond de 3-2 op het scorebord, en hoe… Het begon bij Arend Veenstra die het fysieke duel won van z’n tegenstander waarna Sake Brouwer werd gevonden en die op zijn beurt Veenstra weer bediende die vervolgens voor zijn tweede mocht aanleggen van de wedstrijd. ASC groeide in de wedstrijd en zag Leovardia steeds meer achteruit lopen. De volgende kans kwam alweer van de puik spelende Arend Veenstra, echter werd Veenstra gehaakt in het 16 meter gebied waarop de scheids aangaf dit geen penalty was. Dat de concentratie bij Leovardia weg was bleek wel uit de 4-2. Een speler van Leovardia gooide de bal nabij het 16 meter gebied zo bij Arend Veenstra in de voeten, zo’n kans die hierop volgde moet je Veenstra niet geven. In een duel met een verdediger werd er naar de goalie van de 058’ers gelopen waarna Veenstra deze solo actie verzilverde tot een goal, 4-2. De koek was nog niet op bij ASC, net binnen de lijnen gekomen Erwin Storm zat er een aantal keer knap dichtbij een doelpunt. ASC dat het overduidelijke overwicht had liet Leovardia maar een paar speldenprikken uitdelen richting de stynsgeaster goalie die een tweetal keer nog wel zijn best moest doen om niet meer tegendoelpunten te incasseren. Via een opbouw van achteruit werd Sake Brouwer op de rechterflank gevonden waarna via het bekende één-tweetje in het voetbal met Erwin Storm Brouwer deze keurige aanval niet tegen de touwen te werken. Het slotakkoord van deze wedstrijd kwam via een snelle ingooi van Tygo Borger aan de rechterzijde op Arend Veenstra die zijn ‘vervelende’ directe tegenstander struikelend naar voren op de grond zag vallen en hem op snelheid achter zich liet. Hierop volgde het volgende duel in de dribbel die Veenstra uiteindelijk met een goal bekroonde door kruislings voor de keeper langs te schieten, 5-2.

Aanstaande zaterdag staat er weer een zware wedstrijd op het programma. V.v. Opende JO15-1 zal dan de tegenstander zijn. Drie weken geleden waren de ‘peender montsjes’ ook te gast in Augustinusga, toen der tijd stapte ASC met een 1-3 verlies van het veld. Aftrap is om 11:00 uur!

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk