S.V. ASC’75 JO17 HARD ONDERUIT TEGEN V.V. ANJUM JO17 IN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD

Datum: 25 september 2020

 

ANJUM – Na het hoogste punt van de corona crisis achter de rug te hebben was het weer tijd om aan de competitie te beginnen. Echter pakte het voor de JO17 van s.v. ASC’75 minder goed uit dan de voorgaande beker wedstrijden.

Maar eerst in het kort de bekerwedstrijden. Vier weken geleden begon het bekeravontuur dat bij vele teams wordt gezien als oefenwedstrijden, zo niet te min als bij de JO17. De eerste wedstrijd was thuis tegen v.v. Zevenhuizen JO17-1. In deze wedstrijd won ASC met 6-4. Vier goals kwamen op de naam van Arend Veenstra en twee goals kwamen van Tygo Borger. De tweede wedstrijd werd gevoetbald bij s.v. RWF uit Frieschepalen. In deze wedstrijd trok ASC via een moeizame strijd een 0-2 overwinning over de streep. De beide goals kwamen van de voet van Arend Veenstra. Door de ‘vele’ kansen in deze wedstrijd was de uitslag aan het einde ook zeer klein uitgevallen. Klein detail van de wedstrijd, Tygo Borger pakte de eerste gele kaart van het seizoen naar vermeend na schoppen in het heetst van de strijd, waarna hij tijdens een cool down periode op de bank mocht afkoelen. De derde en laatste bekerwedstrijd was tegen de Feanstars JO17-4. In deze wedstrijd wist ASC net steeds de voorsprong te behouden. In deze wedstrijd stond er na 80 minuten voetballen een close score op het scorebord, 5-6. De goals kwamen van Tygo Borger die twee keer het net wist te vinden, Arend Veenstra kwam tot vier doelpunten en alweer zijn tweede hattrick van het seizoen.

Dan de eerste competitiewedstrijd van 20/21. Met deze goede resultaten in het achterhoofd trapte de formatie van Sietse Hofstede & Roelof Tuinstra al om 9:00 uur in Anjum af. Vanaf de aftrap had ASC meteen al een kans om op voorsprong te komen door de goed doorlopende Tygo Borger die de bal een tweetal meter naast de goal zag voorbijgaan. De JO17 van Anjum bleek achteraf ook over een aantal goede snelle en fysieke spelers te beschikken want na het snelle uitbreken van de rechter vleugelaanvaller bracht hij zijn teamgenoot in een scoringspositie. Door een snelle run over de rechter kant zette hij via een zeer scherpe voorzet voor, waarna er in één keer door de benen van de keeper werd binnengeschoten, 0-1. In afgelopen wedstrijden wist ASC de rug meestal wel weer te rechten na een achterstand, nu niet. Via slordig balverlies tikten de Anjumers zo twee man van de defensie uit waarna de keeper kansloos werd gelaten, 2-0. Alhoewel er nog geen schamele zes minuten gespeeld waren stond men ‘verbaast’ tegen deze achterstand elkaar aan te kijken. ASC begon aan een klein offensief, voetballend gezien kwamen vaker de spitsen vrij voor de goal te staan waar onder ander Andre Alma en Tygo Borger de kans kregen om de score bij te werken. In de 10de minuut was het dan wel raak voor ASC, waar Arend Veenstra het een paar seconden eerder in een één op één situatie niet lukte, lukte het nu wel. Via een hoog afvallende bal wist Veenstra nog net zijn voet voor de verdediger van Anjum te zetten waardoor de bal hierna over de keeper de goal in ging, 2-1. Anjum en ASC begonnen voetballend een beetje aan elkaar gewaagd te worden waardoor het spel over en weer voor beide goals afspeelden. Echter had Anjum de beste kansen. In de twintigste minuut werd een schot nog goed gekeerd door de sluitpost van ASC, de hierop volgende corner werd door Anjum zo dicht bij de goal voorgezet dat de keeper blunderde door de bal door de handen in het doel te laten glippen, 3-1. ASC verkreeg wel een aantal kleine kansjes van Anjum, echter door niet te gecontroleerd handelen werden deze kansen niet benut om de stand wat dragelijker te maken. Anjum deelde voor de rust nog een genadeslag uit. Via het middenveld van Anjum werd via een steekbal werd de vleugelspeler weg gestuurd waarna hij voor de 4-1 aantekende. Op slag van rust kwam ASC er nog één keer goed uit, via een schot die de keeper in eerste instantie keurig redde kon er hierna voor een leeg goal zo binnen worden getikt maar de spits van ASC kwam ongelukkig uit met zijn passen waardoor er met een 4-1 achterstand de kleedruimtes werden opgezocht.

Na de theepauze in het tweede bedrijf zal er vrij weinig gebeuren in vergelijking met de eerste. Na een aantal positiewissels begon ASC aan de aftrap. Frans Elzinga die vanuit de laatste linie naar de voorste werd gezet kreeg meteen een goede kans voor ASC, via een snelle aanval met een één tweetje werd jammerlijk alleen het geluid van een schot tegen de omliggende sponsorborden gehoord. Waar ondertussen de lange halen tactiek van beide kanten werd toegepast kwamen er geen grote kansen. Tot de 55ste minuut ging dit spelbeeld zo. Anjum kreeg een corner na goed uitverdedigen in een minderheids situatie. De corner die hierop volgde werd niet hard maar strak voor gezet, waarbij je als verdedigende partij soms alleen al door meespringen genoeg is om je tegenstander niet te laten scoren ging het deze keer voor Anjum wel heel makkelijk. Nadat de hoekschop genomen was bleef men als een ‘stekpeal’ staan waardoor er vogeltje vrij binnen kon worden gekopt, 5-1. ASC verkreeg nog een aantal kansen waar er vooral in de één op één situatie gescoord moest worden. Volgens sommigen waardoor er over de gehele wedstrijd gezien al bij een eerder te lossen schot de kans aanzienlijk groter was om te scoren, je dan nog moet proberen om de laatste man “de keeper” ook nog proberen te omspelen meestal faalde. Maar dan, ASC kreeg nog een corner mee na een afgeslagen schot door de keeper van Anjum. Frans Elzinga kon door net wat sneller bij de voorzet vanuit de hoek te wezen keurig de bal binnen koppen in de verre hoek, 5-2. Het resterend kwartier hierop werd de wedstrijd zonder enig benoemens waardigheden nog uitgespeeld tot de tachtigste minuut waarna de scheids het voor vandaag weer welletjes vond.

Aanstaande zaterdag staat de tweede competitiewedstrijd op het programma. Hopelijk zijn spelers en staf dan weer optimaal hersteld om thuis tegen v.v. Dokkum de drie punten wel te bemachtigen, aftrap 10:45 uur.

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Suameer 1
Datum: 11-02-2023
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord