S.V. ASC’75 JO17 OVERLOOPT V.V. RODEN JO17-4 IN TWEEDE HELFT EN BEKERT NOG EEN RONDE VERDER

Datum: 15 november 2021

Augustinusga – Na de loting van een aantal week geleden kwam v.v. Roden JO17-4 naar boven als tegenstander. Na wat statistisch onderzoek van de leiding leek het op voorhand een zwaar evenwichtige wedstrijd te worden.

Afgelopen week werd er eerst nog een oefenpartij gespeeld bij v.v. Grootegast. De JO17 speelde daar een voortreffelijk wedstrijd dat eindigde in een 4-4 gelijkspel. Al na 10 seconden kwam ASC snel op voorsprong maar dat werd echter alweer snel door Grootegast omgedraaid in de eerste helft. Met een 2-1 achterstand werd er begonnen aan de tweede helft en al snel zag ASC tegen een 3-1 achterstand aan. Aan beide kanten werd er met een voetballende oplossing gespeeld waar ASC vooral het voordeel van pakte. Binnen 20 minuten was de stand in het voordeel voor ASC, 3-4. Echter was het dat Grootegast de grootste adem had en ASC volop onder druk zette en toch nog tot een doelpunt wist te komen, 4-4 eindstand. Een kleine smet op de wedstrijd was dat Tygo Borger vlak voor tijd geblesseerd het veld moest verlaten. De medische staf concludeerde al snel dat we de gewaarde Borger binnen het team een tijdje zullen moeten missen.

Dan op naar de tweede knock-out ronde van de beker! Met v.v. Roden JO17-4 als tegenstander stond er net zoals ASC een vriendenploeg in het veld die in de competitie ook aardig goed presteerde en net zoals ASC nog net niet fluitend de wedstrijden wonnen. Met J. De Haan als scheidsrechter werd er onder mooi droog herfstachtig weer afgetrapt. Roden begon met de aftrap en al snel was het ASC die het spelbeeld zou bepalen deze wedstrijd. Al na drie minuten was het Sake Brouwer die een verdediger nabij de zijlijn omspeelde en zijn schot hierna naast het doel zag gaan. Kansjes waren er voor Roden maar de echte kansen om de score te openen was er voor ASC. Spits Arend Veenstra had de kans om de score te openen. Na een lange bal van Frans Elzinga was Veenstra zijn lob over de uitkomende keeper net iets te krachtig. ASC en Roden vochten vele fysieke duels uit waarin de scheidsrechter af en toe de teugels gepast wat los liet maar met de nodige frustratie bij de leiding zette de Haan even te pas wie er de leiding had over de wedstrijd. Roden kwam af en toe tot de goal van ASC, waar er dan al net kon ingegrepen worden door de verdediging werd het gevaar snel afgeslagen en verder gevoetbald. De eerste grote kans kwam via de rechterflank, Sake Brouwer kreeg de bal bij de lijn langs gespeeld van uitstekende spelende Jelte Hoekstra deze wedstrijd. Via de volgende combinatie tussen Brouwer en Arend Veenstra werd er op de keeper gestuit. Kort hierop sloeg ASC een aanval van Roden af en in de tegenaanval schoot Frans Elzinga de bal naar voren waar Arend Veenstra deze op pikte. Met een één twee combinatie met André Alma omspeelde Alma hierop nog twee spelers van Roden en ronde hierna keurig vanaf rand zestienmeter hard in de korte hoek af, 1-0.

Al met al liet Roden weinig van de verwachting gewaar worden en werd er in de rust de goede en verbeterpunten besproken over de eerste helft. In de tweede helft zou het dan toch moeten gebeuren, Roden die hoogstwaarschijnlijk meer vooruit ging spelen en ASC die met iets meer bal tempo moest gaan spelen en minder de lange ballen techniek moest gebruiken. Al kort na het startsein was het ASC die balbezit had en aan een aanval begon. Jesse van Dijk speelde de bal achteruit André Alma in waarop Marten Borger in de punt werd ingespeeld en de bal door tikte naar Arend Veenstra die op zijn beurt Sake Brouwer op de penalty stip vrij zag staan en na een aanname de score verdubbelde, 2-0. Roden werd ietsjes agressiever qua spel en ASC liet zich hierdoor niet snel uit de tent lokken en profiteerde hier enigzins van doordat een aanvaller van Roden een gele kaart pakte. De 3-0 liet niet lang op zich wachten want dan wel uit een ‘paniek’ situatie werd een lange bal door André Alma, dan wel hard naar voren geschoten, in de richting van Arend Veenstra. De bal stuitte nog een keer waar de eerste verdediger verkeerd timede en de bal door schoot, waarna Veenstra nog kort achterna werd gezeten in de sprint richting de goal werd de keeper al kansloos gelaten door de bal binnen te schieten. Roden begon een beetje op te leven en ASC daar in tegen had even een minder momentje te pakken en dat resulteerde al in de aansluitingstreffer van Roden. Uit een mislukte aanval kwam Roden met drie man sterk in de tegencounter op ASC waarbij de snelle spits uiteindelijk een lange sprint inzette en de verdediging van ASC achterzich liet reste als enige tegenstand de keeper nog die geen redding bracht op het goed geplaatste schot, 3-1. Na net afgetrapt te hebben veroverde Roden de bal alweer en wilde via de linkerkant opbouwen. Echter snelde Jelte Hoekstra voor de man om de bal op te pikken en direct strak op Arend Veenstra in te spelen. Veenstra draaide direct open naar de goal en doordat hij op één lijn stond met de verdediging kwam er direct een vrije schiet kans die werd verzilverd, 4-1. Roden liet het eigenlijk allemaal zijn gangetje gaan en was constant alleen bezig met verdedigen van eigen goal om de uitslag niet groter uit te laten vallen. Dat doelpunt kwam er dan toch, uit het niets kwam de bal net voor de zestien bij Arend Veenstra terecht die uit stand met links probeerde om te scoren, in eerste instantie leek hij naast te gaan maar raakte de binnenkant van de paal net genoeg om achter de witte lijn te stuiteren, 5-1. Roden probeerde bij balbezit snel naar voren te gaan om nog een poging te wagen maar tevergeefs kwamen ze niet verder dan een simpel schot dat meters voorlangs of over de Stysgeaster goalie ging. Als slotakkoord kreeg ASC nog twee kansen, uit een corner zag Frans Elzinga zijn inzet net over gaan en zette Sake Brouwer nog voor het fluitsignaal de Rodense goalie met veel inspanning aan het werk om zijn schot uit het doel te houden.

Met weer een ronde verder in de beker zit de JO17 nu bij de laatste 14 noordelijke JO17 teams die strijden om de beker. Deze wedstrijd verliep iets makkelijker dan dat er voorhanden werd gehouden. Met twee zeer goede wedstrijden deze week mag je dan ook positief zijn als team qua vooruitgang de laatste periode. Maar goed, op naar de volgende uitdaging! Koppositie behouden in de competitie! Aanstaande dinsdag de inhaalwedstrijd thuis tegen het meestal lastige v.v. Opende. Hier mogen helaas geen toeschouwers bij aanwezig zijn van het kabinet. .

Volgende wedstrijd
GSVV 1 - ASC 1
Datum: 25-03-2023
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord