S.V. ASC’75 JO17 PAKT DE EERSTE PUNTEN IN DE COMPETITIE TEGEN V.V. DOKKUM JO17

Datum: 13 oktober 2020

Augustinusga – Na de nederlaag tegen v.v. Anjum JO17 moesten de mannen zich afgelopen zaterdag zien te herpakken in de tweede competitiewedstrijd tegen het onbekende v.v. Dokkum.

Onder het genot van een mooi nazomers zonnetje trapten de mannen om kwart voor elf af op sportpark Easterbuorren. Dokkum begon met de aftrap en zorgde meteen vanaf de linkerkant voor gevaar. ASC en Dokkum tastten elkaars spel wat af waarna Arend Veenstra het eerste schot namens ASC op goal mocht schieten. In de opvolgende kans in de twaalfde minuut zette Marten Borger een actie in op de rechterkant, Borger hield hierbij het volledig overzicht en zag hierdoor Sietse Jagersma vrij voor het doel lopen waarbij hij de bal zo binnenliep, 1-0. Na deze tegendoelpunt voor Dokkum probeerden ze de aansluitingstreffer te vinden waardoor er wat meer ruimte voor de aanvallers van ASC kwam. Dokkum kwam niet tot de goal van ASC, uit een counteraanval was het Arend Veenstra die de score kon vergroten maar het doel mistte. Na deze openingsfase begon Dokkum het betere van het spel te krijgen, en dat resulteerde in kansen. Na een keurige redding van de ‘Styngeaster’ goalie die werd verwerkt tot een corner scoorde Dokkum door de bal in de kluts binnen te schieten, 1-1. Met dit tegendoelpunt zakten de koppies niet naar beneden waarbij er binnen de tien minuten voor rust ASC de voorsprong nog met twee doelpunten vergrootte. Via een opgezette aanval door het as van het veld werd Tygo Borger via een steekpass bereikt waarbij de bal tussen de beide benen door van de keeper het doel in ging, 2-1. De 3-1 kwam van de voet van Marten Borger. Borger kreeg de bal pardoes nadat er via een duel met vier man de bal voor de goal langs rolde en de bal met gemak over de lijn kon schieten.

Na de theepauze was het voor ASC dus de taak om achterin niks meer weg te geven en het heft in handen te nemen om nog een paar doelpunten erbij te maken. En dat lukte, na 10 minuten lang de lange ballen van Dokkum tegen te houden. In de tegenaanval moest Dokkum genoegen nemen met een tegendoelpunt. Het harde schot kon de keeper maar net tegen houden waardoor Tygo Borger er rap bij was om de afvallende bal in het doel te schieten, 4-1. De coaches van Dokkum spoorden hun ploeg nog eens aan om met wilskracht toch nog klaar te kunnen krijgen om er nog een eventuele punt uit het vuur te kunnen slepen, maar dat mocht uiteindelijk niet meer baten. Kort na de 4-1 ontstond er een moment van verslapping achterin. De opkomende vleugelspeler zette de bal voor waarna er, jaah… een timingsmomentje, er over de bal heen werd geschopt en de nummer 10 van Dokkum de bal bijna vogeltje vrij binnen kon schieten, 4-2. ASC rechtte de rug nog eens een keer dat het spel ten goede kwam. ASC ging het spel maken en Dokkum begon fysieker te voetballen waar vele overtreding uit voort kwamen. Vlak voor het einde van de wedstrijd maakte ASC de laatste treffer van deze wedstrijd. Via een snel genomen vrij trap op de middenveld werd Sake Brouwer bereikt die hierop vervolgens de bal keurig meenam en nog zijn directe tegenstander uitkapte en vervolgs het doel trof, 5-2.

Een keurige eerste zege in de competitie voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum. Waar ASC het vorige week tegen Anjum allemaal liet liggen werd er deze wedstrijd wel kordaat gereageerd op bepalende spelelement en werd er bij vlagen prima gecombineerd. Volgende week staat er meteen alweer een topper op het programma, de uitwedstrijd tegen v.v. VIOD uit Driezum. Op voorhand een goede ploeg als je naar de laatste twee wedstrijden van hun kijkt. Hierbij wonnen ze maar liefst met 20-0 van v.v. Buitenpost JO17-3. Op voorhand mag men niet zeggen dat er een grote uitslag op het scorebord komt te staan maar makkelijk zal het niet worden.

In verband met de nieuw corona regels is het jammer genoeg niet toegestaan om te komen supporteren.

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Suameer 1
Datum: 11-02-2023
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord