S.V. ASC’75 JO17 VERSLAAT BAKKEVEEN JO17 EN GAAT RONDE VERDER  IN DE BEKER

Datum: 15 november 2021

Bakkeveen – Na de poulefase met eigenlijk twee vingers in de neus te hebben doorlopen was afgelopen zaterdag de eerste knock-out ronde van de beker ingepland. Uit de loting van de KNVB kwam v.v. Bakkeveen als tegenstander naar voren.

De JO17-1 van Bakkeveen speeld dit seizoen in de derde klasse (ASC speeld ook derde klasse) waar ze op het moment met één keer winst en een nipt verlies in de subtop staan niet direct als een makkelijke wedstrijd gezien mocht worden. Leider S. Hofstede pepte het spul wat op in de kleedkamer om vervolgens vol goede moed het veld op te gaan. Bij de warming up was er ietsjes meer concentratie als anders. Stipt 11 uur was de aftrap en na de eerste lange bal van Bakkeveen naar voren pakte ASC snel de tegenaanval op. Van achter werd Tygo Borger ingespeeld die vervolgens vooruit opendraaide en alle ruimte had om op te dribbelen. Hier werd de opkomende Sake Brouwer vanaf rechts met een keurige steekpass in de 16 bereikt waarop Brouwer antwoord gaf door keurig in de verre hoek af te ronden op goal, 0-1. De blijdschap en wil om te winnen sprong er bij één ieder direct af, zo werd er na de aftrap van Bakkeveen ook volop druk op hun uitgeoefend. Bakkeveen die een aantal vrij grote fysieke krachten had stonden achterin aardig te verdedigen al waren ze wel vaak te laat met de nodige overtredingen. Bakkeveen had aanvallend niet veel in te brengen waar de Stysgeaster goalie nog maar weinig te doen had in deze fase van de wedstrijd. Erwin Storm en Arend Veenstra kwamen beide dichtbij om de score te verdubbelen maar de keeper wist tot twee keer toe keurig een redding te brengen. Tot nu toe waren beide ploegen qua voetbal zeker aan elkaar gewaagd, qua positiespel was ASC zeker beter en dat resulteerde na een dikke 20 minuten in de 0-2. Na een afgeslagen aanval van Bakkeveen kwam ASC in de tegenaanval terecht waar Arend Veenstra van achteruit werd ingespeeld en werd overlopen en een vrije trap mee kreeg. Hierop volgde snel de vrije trap richting de goal van Bakkeveen waar Tygo Borger de diepte ingestuurd werd, Borger kwam voor de verdediger uit en kwam 1 op 1 met de keeper te staan waarna de keeper met een hard schot aan de grond genageld bleef, 0-2. Bakkeveen kwam niet ver op de helft van ASC met een paar afstandschoten die over gingen kwam ASC er steeds aardig goed mee weg. Tot net voor einde van de eerste helft, ASC probeert vaak op te bouwen van achteruit om vanaf hieruit de aanval op te zetten. Echter deze keer werd een inspeelbal naar het middenveld verkeerd ingespeeld en wist de aanvaller van Bakkeveen na een kleine 20 meter vrij door lopen naar de goal de keeper van ASC ook  te verschalken, 1-2.

In de rust werd het nodige besproken over de eerste helft en werd er vol goede moed begonnen aan de tweede helft! Het begon weer met aftastend voetbal en met veel balverlies werd er matig begonnen aan beide kanten. Na een schamele 15 minuten begon het meer op een wedstrijd te lijken en was ASC voor het eerst weer eens gevaarlijk, Marten Borger kwam tot een schot nadat hij zichzelf vrij draaide maar miste ruim het doel. Bakkeveen kwam er voetballend niet meer uit en bezocht hierbij vaak de lange bal tactiek te gebruiken. De verdediging van ASC hield hierin zich makkelijk staande en kwam hierna voetballend weer vaak net voor de goal van Bakkeveen uit. Zo ook deze keer, Arend Veenstra liep diep waarop Jelte Hoekstra anticipeerde en de bal meegaf waarop Veenstra bijna nooit in een 1 op 1 situatie faalt, faalde hij deze keer wel. Bakkeveen rechtte zich een beetje en kwam er voetballend af en toe door hun snelle spits door de verdediging heen maar stuitte hierbij met makkelijk te pakken schoten op de keeper. ASC zette weer een aanval in en van rechts naar links werd geprobeerd om Bakkeveen wat uit de 16 meter weg te lokken. Dat lukte aardig want op een gegeven moment werd Tygo Borger de hoek ingestuurd. Met een keurige actie werd de verdediger omspeeld en werd via een strakke voorzet over de grond Sake Brouwer gevonden die met een aanname de bal vervolgens keurig in de verre hoek wist te plaatsen, 1-3. Bij Bakkeveen werd er vol verbijstering naar elkaar gekeken en trapte vervolgens voor de vierde keer weer af. Bakkeveen die de tweede helft steeds hoog druk probeerde te zetten liet vrij veel ruimte over achter hun eigen verdediging waarbij Arend Veenstra weer gretig gebruik van wist te maken. Tygo Borger die het steek balletje gaf biedde Veenstra een ruim 40 meterse sprint aan die hij vervolgens ook nam om hierna weer in een 1 op 1 situatie met de keeper te komen maar zijn inzet op de paal zag belanden. Met nog een schamele 10 minuten op de klok deed er nog bijna zo’n situatie aan. Hier werd Sake Brouwer over de rechter kant de diepte ingestuurd en wist door de bal af te kappen naar links de verdediger kwijt te raken en de bal hard en laag binnen schoot, 1-4. Bakkeveen die de tweede helft van alles probeerde en er net steeds niet door de vrij goed staande verdediging van ASC wist te komen verkreeg de laatste fase van de wedstrijd toch nog een aantal aardig kansen. Uit de vierde grote kans kwam dan toch nog de tweede goal van Bakkeveen op het scorebord te staan. Door de hoogstaande back van ASC kwam de vleugelspeler van Bakkeveen op gemakkelijk wijze bij het zestien meter gebied uit, hierbij passeerde hij via een eenvoudige schijnbeweging twee verdedigers en schoot fraai de 2-4 als eindstand op het scorebord.

ASC die voor het eerst na acht wedstrijden weer eens wat tegenstand voelde, wist dus deze keer toch weer het volgende team aan de zegekar te rijgen. Met iets meer moeite dus als anders weet de JO17 zich bij de laatste 27 te plaatsen voor de noordelijke districts beker. Hopelijk word er eind van deze week geloot en zal de wedstrijd hoogstwaarschijnlijk op zaterdag 13 november worden gespeeld om dan een goed vervolg aan het beker avontuur te geven!

Volgende wedstrijd
GSVV 1 - ASC 1
Datum: 25-03-2023
___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord