sv ASC’75 J09-1 viert kampioensfeest na winst tegen vv Opende J09-1

Datum: 09 december 2018

Een spannend gebeuren was het zaterdag 8 december op sportpark “Easterbourren”.
9.00 uur de aftrap in de regen en harde wind.
De jongens van ASC begonnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Ze wisten dat er gewonnen moest worden, en tegen vv Opende is dat nog niet zo makkelijk. Toch wist ASC het drukke middenveld te domineren en kon Douwe Tadema de openingsgoal opeisen. Een hele opluchting voor iedereen, want we weten ondertussen wel…als het hek van de dam is…
En zo gezegd was het weer Douwe die de bal keurig in de voeten kreeg en de tweede goal scoorde. Vv Opende had er wel wat druk op maar als ze bij Jorn luimstra in de buurt kwamen wist hij er wel raad mee. Meerdere keren heeft Jorn de tegenaanval kunnen verstoren.
5 minuten voor rust stond Hedzer Posthumus klaar om een hoekschop te nemen. Met een fraai, naar binnendraaiende bal schoot hij zelf de bal in de goal. Wat een schitterende treffer!
Ook vv Opende wist te doorbreken en een tegentreffer te maken.
Douwe scoorde vlak voor rust zn derde goal en zo konden de jongens met een 4-1 de rust in.
Tweede helft…tegenwind…regen in het gezicht…dat kon nog wel eens tegenwerken.
Jarno Posthumus, Lars Joostema, Jelke van Kammen konden zich prima door de duels spelen. Toch kwam de 4-2 al snel in de tweede helft. Meindert Brandsma (1e keeper) stond in het veld en Jorn in de goal. Jarno naar de vedediging en zo maar proberen de overwinning over de streep te trekken. Douwe werd weer gevonden en kon het weer keurig afmaken. 5-2. Kort erna viel de 5-3. Toch wel spannend want er was nog genoeg tijd voor vv Opende om nog voor een stunt te zorgen. Gelukkig wist Douwe de 6-3 te maken.
vv Opende kreeg een corner en de bal kwam ongelukkig op het been van Lars, en kwam in eigen goal terecht. 6-4.
Jorn onze keeper in de tweede helft, werd op de proef gesteld in de korte hoek. Hij wist meerde keren de bal met de punt van zijn schoen te weren in een mindere fase van ASC.
Er viel nog 1 goal aan de kant van ASC. Renzo Veenstra wist zijn goaltje weer mee te pikken op zn linker. 7-4…een mooie kampioensoverwinning! Na de wedstrijd werden de Jongens gehuldigd in de kantine en daarna hebben we het feestje verder gevierd in binnenspeeltuin ” Ballorig” in Drachten. Wat een prachtig seizoen met al deze jongens! Stuk voor stuk kanjers! GRUTSK!

Volgende wedstrijd
ASC 1 - ODV 1
Datum: 25-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau