SV ASC’75 JO14-1 EEN GTOTE STAP DICHTERBIJ DE TITEL

Datum: 18 november 2018

Sauwerd – In de tweede klasse op het veld blijft de JO14-1 van sv ASC’75 nog steeds verrassen. Na de thuiswedstrijd vorige week tegen naaste concurrent de Fivel te hebben gewonnen, stond afgelopen zaterdag de return tegen vv SIOS uit het Groningse Sauwerd op het programma.

Na de toespraak van de trainer in de kleedbox, en met de nodige complimenten van het spel van vorige week tegen de Fivel, gaf de scheids na het wisselen van helft even na half 11 het startsein. De aftrap was aan SIOS toegekend maar na een paar luttele seconden was de bal alweer in bezit van ASC. ASC dat twee vaste krachten mistte in het elftal combineerde er alweer aardig op los, en dit leverde al een aantal kansjes op. Het was wachten op het eerste doelpunt. De meegereisde toeschouwers hoefden hier niet lang op te wachten. In de achtste minuut kwam na een gekeerd schot van de Sauwerdse keeper de bal bij Sake Brouwer in de voeten terecht, die de bal gemakkelijk in het doel kon schieten, 0-1. SIOS, die af en toe voetballend op de helft van ASC kwam werd goed opgevangen door de centrale verdedigings duo die hierna weer de sleutel waren aan het begin van de tegenaanval. Uit één van die tegenaanval ‘counters’ kwam de 0-2. Na een combinatie over aan aantal schijven was het uiteindelijke André Alma die de bal tegen het net schoot. ASC was alweer aardig op dreef en bleek in deze wedstrijd ook weer de betere te zijn, net als al de gehele competitie het geval is. De 0-3 kwam van de voet van Sake Brouwer, na een corner bleef de bal hangen in het 16 meter gebied, waarna Sake zijn kans schoon zag om de bal binnen te schieten. Na de 0-3 was het SIOS zijn beurt om het spel te bepalen. De Sauwerdse ploeg kwam er een aantal keer goed uit, want de lat en de stynsgeaster keeper waren een sta in de weg om een doelpunt te forceren. Ondertussen waren er voor ASC ook de nodigde kansen, zo werden er welgeteld vier aanvallen door de grens van SIOS afgevlagd wegens ‘vermeend’ buitenspel. Bij de laatste vermeende buitenspel aanval stuurde André Alma Sake Brouwer weg die 1 op 1 met de keeper de bal keurig over de keeper lobte, 0-4. De scheids zag en hoorde dat de laatste laatste aanval waar de 0-4 uitkwam geen buitenspel was en ging verhaal halen bij de grens van SIOS waarom hij dan wel de stok met het vlaggetje naar voren stak voor buitenspel. Na het overleg liet de scheids het spel weer hervatten op de middenstip, dus een tellend doelpunt (want later op voetbal.nl bleek een ander eind uitslag te staan). Na de 0-4 had ASC het wat lastiger, en zakte wat in waardoor SIOS nog een paar keer voor het doel van ASC opdook maar niet gevaarlijk was.

De tweede helft was aanvankelijk een replica van de eerste helft. Vijf minuten na rust werd bal veroverd door André Alma op het middenveld, hierna werd er nog een tegenstander uitgespeeld, waarop een sprint naar de keeper volgde en de bal laag in de hoek werd geschoten, 0-5. De 0-6 ging ‘bijna’ hetzelfde als de 0-5. Deze keer werd André Alma de diepte ingestuurd om weer 1 op 1 met de keeper te komen en koelbloedig af te ronden. ASC lokte SIOS een beetje naar voren, waardoor er meer ruimte achter hun verdediging kwam. Hier werd goed op geanticipeerd door Sake Brouwer en Sietse Jagersma. Sake gaf een prima steekpass tussen twee man door waarop hij Sietse vrij voor de keeper zette en de bal makkelijk binnen tikte, 0-7. De laatste doelpunt van de wedstrijd kwam van André Alma, die voor de vierde keer deze wedstrijd aan mocht leggen. André verkreeg de bal na goed overspelen rond de 16 meter gebied, waarop André nog twee man uitspeelde en en de bal genadeloos in de korte hoek schoot, 0-8. De laatste 15 minuten werden uitgespeeld met een golvend spelbeeld, met lange halen en balbezit over en weer was de winst na 70 minuten weer voor ASC.

Na deze winstpartij kan de titel de JO14 bijna niet meer ontgaan. De Fivel staat op plaats twee met zes punten achterstand op ASC, Waardoor gelijkspel aanstaande zaterdag genoeg is om kampioen te worden.
Aanstaande zaterdag dus de wedstrijd van het najaar! vv Eenrum JO14-1G uit! In Eenrum is de aftrap om 9:00 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
ASC 1 - ODV 1
Datum: 25-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau