sv ASC’75 JO14-1 GEEFT PUBLIEK WEER EEN WAAR DOELPUNTFESTIJN

Datum: 13 oktober 2018

Augustinusga – De JO14-1 blijft makkelijk scoren. Het zou weer uitdraaien op een ouderwets doelpuntfestijn op het zonovergoten sportpark Easterbuorren.

De tegenstander van vandaag, vv Eenrum, stond afgelopen week respectivelijk op plaats drie met zes punten, evenveel als de Fivel en vv Niekerk. Na alle uitslagen te hebben vergeleken van Eenrum in de competitie kon menig mens er niet uithalen of het een makkelijke of moeilijke wedstrijd voor ASC zou worden. Trainer Sietse Hofstede gaf daarom de mannen dan ook mee dat ze scherp aan de wedstrijd moesten beginnen en in de eerste 10 minuten geen goals mochten incasseren. Nadat scheidsrechter Jelmer Sijens het startsein te hebben gegeven, leek het de eerte 10 minuten erop dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na mate de wedstrijd vorderde was het toch ASC dat de eerste kansjes verkreeg. ASC groeide met de minuut doordat onder ander de organisatie steeds beter ging in het veld. Hierdoor kon er in de 11de minuut het eerste doelpunt op de scorebord gezet worden, Sake Brouwer verkreeg de bal van Jesse van Dijk die de bal makkelijk achter de Eenrummer goalie werkte, 1-0. Na deze goal stak ASC er wat meer energie in en dat leverde mooie aanvallen op. Na een uitbraak van Eenrum was het Frans Elzinga die een lange steekpass op Ieme Pool gaf, waarop de laatstgenoemde de 2-0 op het scorebord zette door 1 op 1 met de keeper niet te falen. Het ging weer als vanouds, ASC hield de tegenstander maar op eigen helft en voetballend vonden ze elkaar makkelijk. Dit resulteerde in de 18de minuut op de 3-0. André Alma pikte de bal op bij de zijlijn, waarna er een hoge langzame voorzet bij Sake Brouwer recht in de voeten kwam en de bal subtiel over de uitgekomen keeper lobte. Na deze derde goal liet ASC de teugels wat losser en was het Eenrum die steeds dichter bij het 16 meter gebied ging voetballen. Dit resulteerde in een paar kleine kansjes waaronder uit een tweetal corners. De 4-0 bleef natuurlijk niet uit, het was André Alma die na een slechte uittrap van Eenrum de bal in de voeten gespeeld kreeg en de bal zonder moeite langs de keeper schuifde. Eenrum kon niet veel doen tegen het tikki takka voetbal van ASC. Het was Arend Veenstra, de running man die van achteruit de bal meenam en André Alma bediende die voor de rust de stand op 5-0 zette.

Na de rust waagde Eenrum een poging om door de defensie van ASC te voetballen en kansen te krijgen om de stand wat bij te werken en voor hun draaglijker te maken. Dit lukte echter niet door het oppermachtige verdediging van ASC. Na 10 minuten was het Arend Veenstra die met een krachtig schot de 6-0 maakte.
Het bleek wel dat het een hecht elftal was, doordat ze samen probeerden een aantal medespeler te laten scoren die dit seizon nog niet hadden gescoord. Dit resulteerde voor sommigen dan ook bijna hun eerste goal van het seizoen. ASC voetbalde rustig door, hierdoor kwam Sander de Boer plotseling voorin opduiken om met een droog schot van 25 meter zijn eerste goal te maken, 7-0. ASC bleef heer en meester van deze wedstrijd en voetbalde door de al grote uitslag vrolijk door, hierdoor kwam Arend Veenstra op het middenveld aan de bal en ‘wandelde’ als het ware bij 4 à 5 verdedigers van Eenrum langs om de 8-0 te maken. ASC en Eenrum rommelden na een hoekschop van ASC wat in het 16 meter gebied en welgeteld na vier schoten op goal was het uiteindelijk Arend Veenstra die de bal tegen het net schoot, 9-0. De koek was nog niet op, want vlak voor tijd gaf Johannes Brandsma op links de assist op Arend Veenstra die zijn vierde maakte deze wedstrijd en de eindstand op 10-0 zette.

Na deze wedsteijd weer een monsterzege te hebben behaald staat de JO14 van ASC nog steeds bovenaan, met 12 punten en 40 voor en vier tegen blijven ze op kampioens koers!

Doordat alle drie de bekerwedstrijd eerder dit seizoen ook al gewonnen werden staat er volgende week zaterdag geen voetballoze zaterdag op het programma maar een bekerwedstrijd voor de mannen. Tegenstander, locatie en tijd zijn nog niet bekend. De verschillende tegenstanders daarintegen die ze zouden kunnen treffen wel. Een handjevol clubs waar ASC onder andere bij in de pot zit zijn: ACV, AVC, BATO, Annen, Urk, Bolsward en DZOH. Dus, houd de site van sv ASC’75 of die van voetbal.nl goed in de gaten om te zien tegen wie en waar de JO14 aankomede zaterdag verder tegen bekerd!

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
VV Opende 1 - ASC 1
Datum: 04-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau