SV ASC’75 JO14-1 NAJAARSKAMPIOEN 2018 NA WINST OP VV EENRUM

Datum: 25 november 2018

Eenrum – Na afgelopen zaterdag vv SIOS te hebben verslagen, stond afgelopen weekend de één na laatste wedstrijd op het programma. Ditmaal was de return in en tegen vv Eenrum. De oudste jeugdploeg van de Augustinusga Surhuizum Combinatie had aan één punt genoeg om het kampioenschap veilig te stellen.

Even na negen uur werd er afgetrapt op het koude, mistige sportpark van Eenrum. ASC begon goed aan de wedstrijd, want in de eerste minuut kon de 0-1 al op het scorebord. André Alma was de maker van het doelpunt die na goed door zetten met de bal aan de haal ging en één op één niet faalde. ASC hield Eenrum goed onder druk. Zo werd er na goed positiespel Sake Brouwer vrijgespeeld voor de keeper waarop Brouwer met een lob de keeper verschalkte, 0-2. ASC dat met een 3-4-3 formatie begon, werd in de 10de minuut getest op een snelle omschakeling van Eenrum. Hier kreeg de snelle buitenspeler van Eenrum de bal toegespeeld, waarop hij zijn spits bediende. Hierop volgde een hard schot die in eerste instantie gekeerd werd door de stynsgeaster goalie. Maar door het harde schot werd de bal niet goed weg gewerkt, waardoor de bal weer bij de spits in de voeten terecht kwam en zo de aansluitingstreffer wist te maken, 1-2. ASC dat het voor het eerst weer een beetje moeilijk had, kreeg ook de gelijkmaker om de oren, na slecht uitverdedigen faalde de linksbuiten van Eenrum niet, 2-2. ASC begon na de gelijkmaker weer wat rustig zakelijk over te spelen en aanvallen op te zetten. Want, uit één van de aantal gecreëerde kansen verkreeg ASC een hoekschop. Na de hoekschop bleef de bal door het niet wegwerken uit het 16 metergebied lang hangen, waarna de bal uiteindelijk bij Frans Elzinga voor de voeten kwam en de 2-3 tegen de touwen schoot. De ploeg had het gezamenlijk vooral in verdedigend oog zeer lastig. Maar als er wat moeilijk gaat, staat er wat makkelijks tegen over. Wat vooral makkelijk ging waren het aanvallen van ASC. In de 21ste minuut pikte Figou van der Veen de slechte uittrap van de keeper op om hierna van 15 meter de bal in de korte hoek achter de keeper te schieten, 2-4. Welgeteld vijf minuten later verkreeg ASC weer een hoekschop, deze lage hoekschop kwam bij Arend Veenstra in de voeten die de bal ‘dood legde om hierna uit stand hard raak te schieten, 2-5. Eenrum had qua voetbal niet veel in te brengen, want een minuut na de aftrap van de 2-5 stond de 2-6 op het scorebord. Figou van der Veen dribbelde vanaf de linkerkant twee man voorbij waarna de bal via een lob achter de keeper verdween. De lust om een goal te maken was voor de pauze nog niet op, want André Alma werd diep gestuurd door Figou van der Veen waarop André in de afronding niet faalde en de 2-7 maakte.

Na de thee pauze gingen de mannen net zo ijverig door waar ze mee bezig waren, af en toe prima aanvallen en scoren. De tweede helft was nog maar vier minuten jong of Figou van der Veen had voor de derde keer alweer de bal achter de Eenrummer goalie liggen, 2-8. Hierop volgde vele kansen voor onder ander Jesse van Dijk, Ieme Pool en André Alma. In de 58ste minuut kreeg ASC een penalty na een handsbal. Arend Veenstra faalde niet van 11 meter en vergrootte de stand naar 2-9. Eenrum kwam toch af en toe met een aantal uitbraakjes, maar deze werden natuurlijk in de kiem gesmoord door de verdediging die na de twee tegengoals in de eerste helft prima overeind bleef gedurende de wedstrijd. Deze wedstrijd waren er twee gelegenheidsspelers meegereisd, Sjoerd de Beer en Tygo Borger van de JO12. Tygo Borger liet zich meteen weer zien in deze wedstrijd. In de 52ste minuut zette Sake Brouwer Tygo Borger vrij voor de keeper via een prachtige steekpass waarna Tygo niet faalde en de 2-10 op zijn naam zette.
Nu zal u wel denken dat de wedstrijd gespeeld zou zijn, maar dat is het namelijk nog niet. Na een aantal wissels werd Frans de tank Elzinga ook ingebracht, en in de spits gestationeerd. In de 67ste minuut kreeg ASC een hoekschop toegekend. Frans Elzinga die de hoekschop nam, legde de bal (om het zo maar te noemen) in één keer achter de keeper. “ManManMan wat een schot en kracht heeft die jonge” hoor je ineens van de leiders van Eenrum, 2-11. De uitslag zou in de laatste minuut nog uitgebreid worden naar 2-12. Sake Brouwer dribbelde drie man voorbij waarna hij Frans Elzinga vrij voor de goal vond en zijn derde van deze wedstrijd binnenschoot.

Na deze winstpartij staat de JO14-1 van sv ASC’75 met nog één wedstrijd te gaan, negen punten los van nummer twee de de Fivel. Hierdoor is de JO14-1 van sv ASC’75 niet meer in te halen en zijn ze officieel najaarskampioen van de tweede klasse.

De JO14-1 blijkt achteraf veel te laag zijn ingedeeld in competitie verband. ASC dat tot nu toe, met nog één wedstrijd te gaan, met 27 punten uit negen wedstrijden en 82! doelpunten voor en maar 9! doelpunten tegen. Steken ze er dan ook ver bovenuit.

Aanstaande zaterdag dus nog één wedstrijd voor de JO14 van ASC in deze najaarscompetite op het programma. Deze wedstrijd wordt overzees gespeeld! Namelijk op ‘skylge’! Hier is de Monnik de tegenstander. Aftrap is om 11:00 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Foto’s zijn mede mogelijk gemaakt door: Annie Postma van der Heide

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Blija 1
Datum: 31-08-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau