SV ASC’75 JO14-1 STUURD OOK DE MONNIK ZONDER PUNTEN TERUG

Datum: 29 oktober 2018

Augustinusga – Na een voetballoze zaterdag voor de JO14-1 stond er voor vandaag gelukkig wel een wedstrijd op het programma. Thuis op het frisse en natte sportpark Easterbuorren was de Monnik van het eiland Schiermonnikoog de tegenstander.

De monnik die twee week terug hun eerste drie punten tegen SIOS pakten mocht vandaag optreden tegen het ongeslagen sv ASC’75.
Even na half 10 gaf scheidsrechter Foppe de Jong het fluitsignaal om de wedstrijd te laten beginnen. ASC die de aftrap had, zette meteen de aanval in om de score te openen. In de zevende minuut vond Sake Brouwer Figou van der Veen op de rechterkant die met een subtiele voorzet de bal bij André Alma kreeg en rustig afrondde, 1-0. De Monnik hield na de 1-0 geen stand meer tegen de aanvallen van ASC en het zou daarom weer een eentonige wedstrijd worden met ASC in de aanval en de tegenstander die alles op alles zette om geen tegendoelpunt meer te incasseren. Na de aftrap van de Monnik zette ASC druk op de bal die ten prooi viel voor Sietse Jagersma die de bal bij de tweede paal bracht waar Figou van der Veen vrij stond en die de bal op zijn beurt makkelijk tegen de touwen kon schieten, 2-0. Na de tweede goal was het spel niet om aan te kijken van beide kanten. Slechte passes, geen beweging en geen diepgang. Dit wekte tot grote ontevredenheid van de trainer die zag dat ASC twee belangrijke spelers mistte. De monnik kwam er af en toe nog wel uit met een aantal spelers, maar door de hoogspelende keeper Dirk Fokke Mozes werden deze aanvallen makkelijk gestopt. Pas na een kwartier ondermaats voetbal pakte uiteindelijk ASC het voetbalspel weer op, dit leverde meteen weer kansen op. De laatse vijf minuten van de eerste helft was het weer prijs schieten, het was André Alma die de bal opving op 20 meter na miscommunicatie van de verdigers van de Monnik en de bal laag in de verre hoek schoot, 3-0. ASC leefde weer op, er kwamen kansen voor onder ander Sietse Jagersma, Sake Brouwer en Jesse van Dijk die de vizier nog niet op scherp hadden na het vertoonde spel van de afgelopen 20 minuten. De 4-0 kwam van Figou van der Veen die de aanval zelf opzette en mede door mooie één tweetjes via Sake Brouwer en André Alma de bal ondertussen bij vijf verdedigers langs de bal keurig afrondde op de goal.

Na de felle toespraak van de trainer in de theepauze begonnen de mannen goed aan de tweede helft. Na een minuut te hebben gespeeld kwam de eerste kans voor ASC, Jesse van Dijk schoot de bal recht op de keeper. ASC bleef maar op de tegenstander hun helft voetballen, dit resulteerde in een kans voor Sake Brouwer die zijn schot gekeerd zag gaan door de vingertoppen van de keeper waardoor de bal weer terug het veld in kwam. Hier reageerde Figou van der Veen adequaat op om zo de 5-0 over de doellijn te werken. Het spel werd van beide kanten wat beter en de Monnik kwam af en toe dicht bij, maar door goed verdedigend werk van o.a. Jorrit Stienstra en Frans Elzinga werden alle pogingen wat op een aanval leek onschadelijk gemaakt. Bij ASC werd beter overgespeeld, dat het spel ten goede kwam. André Alma die de tweede helft op het middenveld werd gepositioneerd speelde een strakke steekpass op Figou van der Veen die de bal prachtig over de keeper lobte! 6-0. Nog geen twee minuten later stond de 7-0 al op het score bord, het was opnieuw Figou van der Veen die de bal aangespeeld kreeg met een verdediger in de rug, Figou draaide prachtig bij de man weg en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. Door verschillende positie wisseling kwam er deze tweede helft wat meer ruimte op het middenveld, waardoor Jorrit Stienstra de bal opving en van ongeveer 25 meter de bal kansloos voor de keeper in de linkeronderhoek schoot, 8-0. De uitslag is al groot, maar het leed zou nog groter worden voor de Monnik. Een uittrap werd zowat bij Sake Brouwer in de voeten geschoten, die hierop de vrij lopende Figou van der Veen aanspeelde waarop hij voor zijn ZESDE goal mocht aanleggen, 9-0. De 10-0 kwam wel van een bijzonder iemand twee minuten voor tijd, nadat ASC een corner verkreeg die in eerste instantie door de Monnik richting de buitenlijn was getrapt, had Sake Brouwer hem alweer in de voeten die vervolgens de bal laag voor gaf en uiteindelijk Johannes Brandsma bij de tweede paal vond die voor zijn eerste veldgoal mocht aanleggen!

Deze grote uitslag kwam wel weer makkelijk tot stand. De JO14-1 is dit najaar duidelijk genoeg te laag ingedeeld in de competitie. De mannen van Sietse Hofstede staan nog steeds met kop en schouder boven aan in de competitie. Met 15 punten en, jawel, 50 doelpunten voor en vier tegen.

Aankomde zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, uit tegen vv Niekerk wordt er om 9:00 uur afgetrapt!

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
VV Opende 1 - ASC 1
Datum: 04-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau