SV ASC’75 JO14-1 WINT IN TWEEDE HELFT VAN NAASTE CONCURRENT DE FIVEL

Datum: 12 november 2018

Augustinusga – Vandaag zou de JO14-1 van ASC een grote stap richting het kampioenschap kunnen zetten. Naaste concurrent De Fivel kwam op sportpark Easterbuorren op bezoek.

Na de winst maar zeer matige tweede helft vorige week tegen vv Niekerk, zou vandaag alles moeten kloppen om de winst binnen te halen. Vandaag staat naaste concurrent de Fivel aan de aftrap die met drie punten minder dan ASC op plaats twee bivakkeerd in de competitie. De wedstrijd in Zeerijp bij de Fivel werd met 3-7 gewonnen, maar qua spel vertoning was de Fivel niet de mindere in die wedstrijd.
Even voor 11:00 uur startte scheidsrechter H. Teijema de wedstrijd.
ASC begon meteen alweer goed aan de wedstrijd en welgeteld na 18 seconden lag de bal al achter de goalie van de Fivel. André Alma was de maker van het doelpunt die de bal keurig langs de uitkomende keeper schuifde, 1-0. Na de eerste goal liet de Fivel niet, zoals menig tegenstander dat wel deed, de kop niet hangen. Het zou een echte wedstrijd worden die bepalend was voor het kampioenschap. ASC en de Fivel waren aan elkaar gewaagd en er kwamen kansen voor beide teams. Het was uiteindelijk ASC die de kansen beter uitvoetbalde en afmaakte. In de achtste minuut was het André Alma met de voorbereidende actie die op zijn beurt Sake Brouwer bediende die de bal tussen de palen schoot, 2-0. De Fivel groeide in de wedstrijd en verkreeg al een aantal kansjes, maar ze leken nog niet wakker na de lange reis uit Zeerijp. Maar toch was het de Fivel die terug kwam in de wedstrijd. Door onoplettendheid van de verdediging kreeg de nummer 10 via een steekpass de bal, om hierna zo om de stynsgeaster keeper heen te lopen die te ver voor zijn goal stond om vervolgens de 2-1 op het scorebord te zetten. Het laatste kwartier van de eerste helft was het af en toe billenknijpen voor ASC. De Fivel domineerde in het spel en zette een aantal gevaarlijke uitgespeelde kansen op die gelukkig, voor ASC niet werden verzilverd met een goal.

Na de rust was was het spelbeeld heel anders. Gelegenheidsspelers Tygo Borger en Sjoerd de Beer lieten zich meteen zien. De eerste minuut na rust was het Tygo Borger die bij de man weg draaide en een schot op goal lostte maar tevergeefs de keeper op zijn pad tegenkwam. ASC liet zien dat ze echt de wil hadden om te winnen en gingen hierdoor ook beter voetballen. Even later werd Sjoerd de Beer weggestuurd en met zijn sliding achtige schot rolde de bal over de lijn, maar deze werd als buitenspel afgefloten. De Fivel had geen antwoord op het spel dat ASC liet zien. Een aanval van de Fivel werd uiteindelijk onderbroken doordat Figou van der Veen de bal afpakte en meteen van een meter of 25 de bal flamboyant, om het zo maar te zeggen, tegen het net schoot, 3-1. Het werd een echte wedstrijd die ASC uiteindelijk naar zich toe trok. In de 42ste minuut verkreeg Tygo Borger de bal op het middenveld waarop hij via een lange pass Sake Brouwer vond. Brouwer slalomde/ kapte twee man voorbij om hierna de door gelopen Tygo Borger te vinden die de bal over de lijn tikte, 4-1. Nog geen twee minuten later was de 5-1 ook alweer een feit, en wat voor één! Het was Pieter Nicolai die van, jawel, een kleine 40 meter de bal bedoeld of onbedoeld met een hoge bal de bal achter de keeper kreeg. ASC straalde van het vertrouwen, en de wil om te winnen, mede door Frans Elzinga die vele aanvallen van de Fivel onschadelijk maakte. Dit resulteerde onder andere weer in een handje vol kansen voor onder andere Sjoerd de Beer, Sake Brouwer en Figou van der Veen die de kansen niet konden omzetten in een doelpunt. De 6-1 was weer één uit het boekje, Sake Brouwer kreeg een dieptebal waarop hij zijn directe tegenstander uitkapte en met een bekeken schot de bal in de verre hoek krulde. Het bleef ondertussen nog wel een wedstrijd! Alhoewel de winst al bijna binnen was, gaf de Fivel nog niet op om nog een keer te scoren in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd. Het was de laatste aanval van de Fivel die de verdediging van ASC naar achteren dreef. En door niet in te stappen maar af te wachten lag de 6-2 met een bekeken lob achter de stynsgeaster goalie.

Door de 6-2 overwinning van vandaag op de Fivel staat de JO14-1 nu zes punten los van nummer twee, waardoor het kampioenschap steeds dichter bij komt. Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan is de return naar SIOS uit Sauwerd. Aftrap is om 10:30 uur.

 

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
ASC 1 - ODV 1
Datum: 25-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau