SV ASC’75 JO14-1 WINT NA ZEER MATIGE TWEEDE HELFT VAN VV NIEKERK

Datum: 04 november 2018

Niekerk – Na op eigen veld Niekerk te hebben verslagen met 9-1, stond vandaag de return op het programma. In alle vroegte mochten de jongens aftrappen op het frisse sportpark Eekeburen.

Om 9:00 uur precies gaf scheidsrechter D. Reitsma het signaal om de wedstrijd te beginnen. Na de aftrap van vv Niekerk zette ASC meteen druk op de achterste linie van Niekerk, waardoor ASC in balbezit kwam en de eerste aanval mocht opzetten. Dit resulteerde dat er in de derde minuut de 0-1 alweer op het scorebord stond. Het was Figou van der Veen die de bal op de linkerkant kreeg en met een prachtige uithaal de keeper verschalkte. ASC voetbalde vrolijk door en hield Niekerk steeds van de bal. Na wat kleine kansjes van de stynsgeaster kant af werd een aanval van Niekerk in de kiem gesmoord door een perfecte sliding van Jorrit Stienstra. Jorrit speelde hierna de zwervende voorhoede speler Figou van de Veen in die met een één tweetje via André Alma de bal in de verre hoek zag verdwijnen, 0-2. Niekerk probeerde te voetballen en kreeg in deze 10 minuten loon naar werken. Na een snelle ingooi kwam er een dieptebal bij de spits terecht die de hoog keepende keeper van ASC hierna makkelijk kon passeren, 1-2. Niekerk mocht niet lang dromen om de aansluitings treffer te maken. Na de aftrap stormde ASC met zo’n vier man richting de Niekerker goalie die na een afvallende bal te ver uit zijn goal stond. Hier zag André Alma zijn kans schoon om van 25 meter afstand de bal over de keeper te werken, 1-3. De 1-4 kwam in de 27ste minuut van de voeten van Ieme Pool. Ieme kreeg een strakke steekpass van Figou van der Veen waarop Ieme één op één met de keeper niet faalde. ASC creëerde in de laatste 10 minuten heel wat kansen, alleen werd het laatste balletje niet goed gegeven of werd er niet scherp afgerond. De 1-5 kwam uiteindelijk toch, na wat gepingel van Figou van der Veen kreeg hij de bal via een hakje bij Sjoerd de Beer,die als gelegenheidsspeler weer zijn intrede mocht doen. De Beer draaide netjes bij zijn directe tegenstander weg om zo de bal in de verre hoek over de doellijn te schieten.

Onder de ‘ranja’ pauze gaf de trainer aan dat er scherp en secuur door gevoetbald moest worden in het tweede bedrijf. ASC begon echter slecht en zag Niekerk in de tweede helft steeds beter voetballen. Niekerk verkreeg gaande weg toch nog een aantal serieuze kansen om tot scoren te komen. Echter werden deze kansen niet benut of werden gekeerd door keeper Dirk Fokke Mozes.
ASC dat na een aantal wissels wat beter ging voetballen kreeg meteen weer kansen. Het duurde maar even of Arend Veenstra speelde op rechts een aantal tegenstanders uit en gaf vanaf de achterlijn een strakke voorzet op Sietse Jagersma die de bal bijna op de doellijn makkelijk binnen kon tikken, 1-6. Na de 1-6 werd het in de duels wat fysieker. Het waren de emoties die Arend Veenstra niet kon bedwingen en dan al wel of niet terecht na natrappen van de tegenstander wat harde woorden ten horen gaf en met rood van het veld mocht vertrekken. De laatste vijf minuten hierna werden zakelijk uitgespeeld om de drie winst punten in de tas mee terug te nemen.

Men zal nog niet spreken over zand in de motor, maar na deze matige tweede helft is er deze week nog wel werk aan de winkel.
Met 18 punten en 56 doelpunten voor en 5 tegen staat de JO14-1 nog steeds bovenaan in de competitie. Alhoewel de nummer twee de mannen wel op de hielen zit.

Volgende week staat de grootste concurrent als tegenstander op het programma, nummer twee in de competitie de Fivel komt dan op sportpark Easterbuorren. Dit zal voor het kampioenschap een belangrijke wedstrijd worden! Dus… komt allen om deze jongens naar de overwinning te helpen!
De aftrap is om 11:00 uur op sportpark Easterbuorren.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
VV Opende 1 - ASC 1
Datum: 04-05-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau