SV ASC’75 JO15-1 PAKT VERDIENDE PUNT IN DE TWEEDE HELFT

Datum: 26 maart 2019

Oostwold – Na een week stil te hebben gezeten, stond er afgelopen zaterdag de derde competitiewedstrijd op het programma. Uit tegen het grote Pelikaan S, van huisjesmelker Wim Bulten.

Even voor de officiële tijd om af te trappen, werd er afgetrapt. ASC begint vol goede moed en met wil te voetballen aan de wedstrijd. Pelikaan S die qua lengte de overmacht had begon wat zenuwachtig aan de wedstrijd. De eerste kans was er voor ASC, André Alma werd in de vijfde minuut diep gestuurd en kwam verrassend 1 op 1 met de keeper te staan. Normaliter zou een 1 op 1 kans voor André Alma een doelpunt zijn, echter deze keer niet. Van beide kanten was het in alle opzichten een echte wedstrijd. Hard tegen hard om de bal in bezit te krijgen en druk naar voren zetten. Tot de zeventiende minuut ging dit zo door, totdat André Alma er met de bal vandoor ging en weer 1 op 1 kwam met de keeper van Pelikaan S. Nu zult u wel denken dat het onze voorsprong zal opleveren. Echter komt u dan weer van een koude kermis thuis. André Alma probeerde weer de keeper te omspelen, maar deze tweede poging was de keeper weer het struikelblok in deze aanval. De rebound die hier op volgde kwam bij Figou van der Veen voor de voeten terecht, echter kwam dit schot niet verder dan de vangnet achter het doel. Pelikaan S voerde de druk wat op, mede met een aantal wissels, en dit resulteerde meteen al in een grote kans. In de 23ste minuut kwam er een schot vanaf de zestien meter tegen de lat, terug het veld in waarna een kopbal recht in de handen van de keeper werd gekopt. ASC kwam amper aan de bal de laatste tien minuten van de wedstrijd. Tot de 29ste minuut stond er nog een brillenstand op het scorebord. Totdat een opkomende speler van Pelikaan S op de rechtervleugel de bal voorzette richting de tweede paal, die via een buitenspel staande speler van een kleine meter binnen kopte. Maar echter had de thuis fluitende scheids geen idee wanneer er voor buitenspel gevlagd moet worden door de grensrechter, “Pas wanneer de speler de bal ontvangt zal deze als buitenspel worden gegeven door de scheids-/ grensrechter”. Maar goed als de thuis fluitende scheids dit niet zo vind en of ziet en meteen linea recta naar de midden cirkel loopt zal het wel een doelpunt zijn, 0-1.

Na de thee pauze, begon ASC sterk aan de tweede helft. De eerst tien minuten legde ASC prima voetbal op het enigste en groene kunstgrasveld. Echter na deze periode melde Pelikaan S zich voor de tweede keer in de tweede helft voor het doel. Zoals het balletje in de flipperkast heen en weer gaat, zo ging het ook in het zestien meter gebied van ASC. Het eerste schot werd nog gekeerd waarna de bal via drie ASC spelers de goal in rolde, wat resulteerde in de 0-2. Toch wisten de mannekes van ASC niet van opgeven. Net voor het 16 meter gebied verkreeg ASC een vrije trap, Arend Veenstra achter de bal. En ja, menig mens weet dat de anker achterin de verdediging dit soort vrije trap achter de keeper kan krijgen. En jawel hoor, met gevoel werd de bal prachtig in de verre hoek gekruld over de keeper heen, 2-1. Pelikaan S die de marge wilde vergroten lukte het niet doordat de vier man achterin de verdediging prima de aanvallen bij de goal vandaan hielden. Echter was het nog geen vijf minuten later of de 2-2 stond op het scorebord. Via een ingooi aan de linkerkant kapte Arend Veenstra zijn tegenstander uit, via een strakke pass vanaf de achterlijn wist Arend Veenstra Sake Brouwer te vinden die het laatste zetje gaf, 2-2. Pelikaan S die steeds gefrustreerder werd en hierdoor meer ging zeuren op elkaar werd hierdoor optimaal geprofiteerd door ASC om misschien die bevrijdende 2-3 te kunnen maken. Echter kwam dit doelpunt er niet meer. ASC verkreeg nog genoeg kansen de laatste tien minuten. Een vrije trap die op randje 16 meter ook wel een vermeende penalty kon wezen werd afgewezen door de scheids en op randje 16 gelegd. Na deze vrije trap kwamen er onder andere nog kansen voor André Alma en Sake Brouwer waarvan Sake nog de meeste kans had om de winnende te maken. Zijn lob over de keeper werd twee meter voor de lijn weg getrapt.

Door deze vermakelijke wedstrijd met genoeg kansen voor ASC, schieten we met een puntje niet veel op. Na deze wedstrijd staat de JO15 er niet slecht voor, op plaats vier, met twee punten achterstand op Aduard is een derde of tweede plaats nog in zicht.
Aanstaande zaterdag de volgende competitie wedstrijd. Dan is Pelikaan S weer de tegenstander, maar dan op ons eigen vertrouwde sportpark Easterbuorren. Aanvang is 11:00 uur.

Verslaggever: Roelof Tuinstra

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau