sv ASC’75 JO15-1 weet weer wat winnen is

Datum: 11 maart 2019

Aduard – Na afgelopen week verloren te hebben in de beker thuis tegen hoofdklasser ACV JO14-1, stond er afgelopen zaterdag de tweede competitie duel op het programma.

Tegenstander van vandaag V.V. Aduard 2000 dat aan de wedstrijd begon als de nummer één van de competitie zal na deze wedstrijd niet blij zijn met het behaalde resultaat. Als trainer/ leider zijnde nog nooit bij de plaatselijke v.v. te zijn geweest wisten we niet waar we terecht kwamen en hoe sterk aankomende tegenstander zou zijn. Even voor half 11 werd er afgetrapt op een groot open kale vlakte nabij het Van Starkenborghkanaal. ASC dat de eerste helft een stevige wind in de rug had bleek al snel de betere te zijn. De wedstrijd was nog maar jong of André Alma en Figou van der Veen hadden beiden al kansen om de score te openen. Echter duurde het niet lang voordat ASC op voorsprong kwam op het onbekende terrein. Via een ingooi aan de linkerkant verstuurde Ieme Pool een lange bal richting het strafschop gebied waar André Alma via een scherp schot de score opende, 0-1. Aduard dat veel last had van de (tegen)wind, creëerde weinig tot geen kansen. ASC dat duidelijker het betere spel had kwam er een aantal keer prachtige uit. De kansen waren er wederom voor de vaste spits André Alma en voor het anker achterin de verdediging Arend Veenstra. Voor het gevoel duurde het langer maar na dik 10 minuten na de 0-1 lag de 0-2 alweer achter de goalie van Aduard. Figou van der Veen pikte de bal op en zette de bal voor richting de spitsen waar uiteindelijk Tygo Borger het laatste zetje gaf tot de 0-2. Na de 0-2 wilde Aduard aandringen naar voren, echter was de lange bal tactiek niet zo effectief, want met de strakke tegenwind kwam de bal niet veel verder. Echter wist ASC de druk er bij Aduard wel op te houden, het was André Alma die 5 minuten voor de rust in de diepte werd gestuurd en van randje 16 de keeper verschalkte, 0-3.

Dan op naar de tweede helft! Met een 0-3 voorsprong op de huidige nummer één. Met wind tegen begonnen aan de tweede helft, probeerde Aduard echter druk op de bal te zetten, tevergeefs. ASC ging makkelijker met de wind om door de bal zoveel mogelijk in de voeten aan te spelen, dit gaf o.a. direct kansen voor Sake Brouwer en Tygo Borger. Na een klein kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft kwam dan toch de 1-3 Op het scorebord te staan. Via (je zou het bijna kunnen raden) een hoog afstand schot van zo’n 20 meter vloog de bal over ASC’s keeper(tje), 1-3. Echter was de koek voor ASC nog niet op! Via veelal mooie aanvallen over vele schijven kwamen er toch nog vele kansen. Zo waren in een opsomming nog vijf honderd procent kansen. Arend Veenstra kwam tot twee keer toe bijna 1 op 1 met de keeper te staan, echter zag hij de bal ver naast of hoog over het doel heen gaan (mede door een beetje tegenwind). Van die vijf kansen kwam er verder nog kansen voor Tygo Borger en Sake Brouwer die niet scherp op het doel aan het afronden waren.

Al met al een mooie wedstrijd waarin ASC over de hele wedstrijd de beter was mede door de wind werd er dan ook verdienstelijk 3 punten mee naar huis genomen. De JO15 die in deze tweede helft van het seizoen weer in een halve competitie speelt, staat na deze speelronde op plaats vijf van de zeven met drie punten uit twee wedstrijden.

Zaterdag 23 maart staat de volgende tegenstander pas te wachten na een weekje vrij te zijn geweest. Dan staat de uitwedstrijd tegen Pelikaan S in Ootwold op het programma, aanvang is 10:55 uur.

Geschreven door: Roelof Tuinstra

Volgende wedstrijd
ASC 1 - Blija 1
Datum: 31-08-2019
Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau