svASC jo11 knalt uit de startblokken..

Datum: 10 februari 2019

Na een moeizaam voorjaar, een redelijke zaal competitie zijn de jongens er klaar voor om weer aan te treden op velden. Fysiek en mentaal zijn de jongens voornamelijk erg gegroeid. Voetballen konden ze wel, maar vooral fysiek moesten ze het vaak afleggen tegen hun vaak oudere tegenstanders.

Vandaag betreden ze het veld overtuigd van hun kunnen. De trainer/leiders heeft ze voor de wedstrijd veel zelfvertrouwen gegeven en zo starten de jongens dan ook de wedstrijd. De eerste minuten zijn echter voor Friese Boys. Deze komt iets te vaak dreigend voor de goal van ASC, maar de jongens krijgen het er niet benauwd van. Prima want ze lossen het zelf voetballend op. Na een vijftal aanvallen te hebben afgeslagen gaat ASC zelf in de aanval en met een aantal mooie acties van de frivool spelende as van ASC staat de pits oog in oog met de goalie van Friese Boys, de spits faalt niet en maakt 0-1. De eerste voorsprong op het veld sinds maanden……. Hierdoor krijgen de jongens nog meer zelfvertrouwen en komen vaker dreigend voor de goal van Friese Boys. Door uitstekend keepers werk wordt voorkomen dat ASC de voorsprong kan uitbouwen. Het gaat nu een poosje gelijk op in een mooie wedstrijd. Kansen over en weer. En de keepers doen uitstekend hun werk. Dan is het toch weer ASC die na een prachtige dribbel van de spits drie man uitspeelt en zijn medespeler vrij voor de goal kan aanspelen, hard wordt de 0-2 binnen geschoten. ASC zet aan en maakt heel snel 0-3 en 0-4.

Een verdiende rust voor beide ploegen.. een terechte blije ASC trainer heeft in de rust niet veel op te merken vandaag. 100% inzet en een ruime voorspong. Bij Friese Boys zullen de nodige maatregelen worden genomen om ASC niet verder in het zadel te helpen.

Er wordt afgetrapt voor de tweede helft en Friese Boys gaat meteen in de aanval, deze slaagt en ze komen op een 1-4. ASC is niet heel wakker de kleedhok uitgekomen lijkt het en ze hebben wat tips en aanmoedigingen nodig van de leider. Dit heeft een goede uitwerking en de 1-5 wordt tegen de touwen gewerkt. ASC laat zien dat het vandaag klopt, er is veel rust in de ploeg en dat geeft mede vandaag de doorslag. We gaan het laatste kwartier van de wedstrijd in. ASC geeft Friese Boys geen gelegenheid meer om tot aanvallen te komen, zelf blijven ze de druk naar voren hoog houden en dit resulteert nog twee keer tot scoren. De eindstand is 1-7, wat een knap resultaat. Wie deze jongens het voorjaar heeft gevolgd weet dat ze de competitie zijn geëindigd met 0 punten. Des te knap dat ze nu hun mannetje staan. Hulde voor de trainers en leiders om deze ploeg te vormen tot de ploeg zoals ze er vandaag staan. Fysiek sterk en mentaal niet te breken.

Webshop
Webshop svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • boau