Vandaag geen activiteiten op Sportpark Easterbourren, maar ASC op de ijzers

Datum: 18 januari 2020

Met een flinke groep jeugd en ouders zijn we vandaag naar de Elfstedenhal in Leeuwarden wezen schaatsen. Maar liefst 40 fanatieke jeugdleden stonden te popelen om de ijzers onder te binden. Sommige voor het eerst ander al zeer bedreven in dit Friese stukje cultuurgoed. Enkele ouders waagden zich ook op het gladde ijs, waar sommige ter ondersteuning van de allerkleinste waren, hoewel dit soms ook wel eens andersom nodig was.

Een beetje onwennig werden de eerste streken gezet. Het is toch wel weer even wennen, het gebeurt immers niet zo vaak meer de dat we kunnen schaatsen. En dan zeker in zo’n schaatshal waar het ijs spek en spek glad is, is het toch wel nodig een aantal balans manoeuvres te maken voordat de controle over de schaatsen weer daar is.

Zoals gezegd waren er toch nog een aantal jongeren die nog nooit eerder hadden geschaatst, dit was ook wel te zien het eerste half uur. Maar dan zie je hoe veel doorzettingsvermogen de kinderen hebben en na een half uur durven ze dan al zonder een hulpmiddel zichzelf vooruit te schuifelen. En na een uur zeggen ze trots dat ze al een rondje kunnen schaatsen en maar één keer zijn gevallen. Prachtig hoe menig kind zich weet te vermaken. Sommige met vallen en opstaan andere door tientallen rondes te schaatsen en weer andere die de andere sekse toch ook wel heel leuk vond.

Na twee uur schaatsen werden we allemaal getrakteerd op een hapke en in snapke en ging het hele circus weer huiswaarts. Altijd leuk dat er nog zo’n animo is voor deze uitstapjes. Al met al een zeer geslaagd uitje.

Jeugdcommissie en activiteitencommissie dank voor dit leuke uitje, zeker voor herhaling vatbaar.

Webshop
Webshop svASC'75 Rondje voor svASC'75
Sponsoren
grbo
  • tral
  • nive
  • sibl
  • jbk