Kantine ASC 75 wordt ‘Gezondere kantine’

Per 1 februari hebben we het certificaat behaald voor de ‘Gezondere Kantine’. Met de gezondere kantine willen we als SV ASC ’75 een omgeving creëren waar gezond eten en drinken gemakkelijk is. Zo dragen we bij aan de gezonde leefstijl van onze leden en bezoekers. In onze kantine bieden we daarom in iedere productgroep minimaal één gezondere keuze aan en stimuleren we het waterdrinken.

Zoals jullie misschien hebben gezien zijn er al een tijdje nieuwe producten verkrijgbaar in de kantine. Zoals waterflesjes, popcorn, mueslirepen en tijdens de jeugdwedstrijden ook tosti’s en broodjes. De afgelopen periode wilden we als keukengroep van ASC testen of er afname was voor deze producten. Dat bleek zo te zijn.

Tijdens de winterstop zijn de laatste puntjes op de i gezet en kon de kantinescan worden uitgevoerd door TeamFit (een onderdeel van Jongeren op Gezond Gewicht). We bleken op alle punten goed te scoren dat goed is voor een bronzen certificaat. Dit certificaat wordt nog officieel overhandigd tijdens een feestelijke dag voor de jeugd die in het medio april wordt
georganiseerd. Meer informatie vind je hier Gezondere kantine.

Hebben jullie vragen over of suggesties voor de gezondere kantine, laat het de Keukengroep weten. (Boukje Stienstra, Gerdy Lettinga, Tjippie Landheer en Cedy Broos).

___________________________
Webshop svASC'75
Sponsoren
TSI_Specialist_Logo_CMYK-1
  • grbo
  • nive
  • sibl
  • Isolatienoord